Aaryan
Forum Üyesii
Vole'de konuşan Önder Özen, Beşiktaş - Galatasaray derbisine dair görüşlerini paylaştı.İşte Önder Özen'in ifadeleri:BEŞİKTAŞ İŞİNİ MAÇ BAŞINDA GÖRECEKTİÖnder Özen: ‘’Özellikle maç başlarında, ilk 15 dakika, ilk yarım saat çok değerlidir. Fikirlerin soyunma odasından çıkıp sahaya yansıtıldığı bölümdür. O bölümde bu kadar yavaş, tutuk ve coşkusuz olmak, Beşiktaş gibi kadro derinliği olmayan takımların yapacağı son şeydir. Ya sen bunu zaten son bölümde yapamazsın, yok senin kadro derinliğin. Beşiktaş işi görecekse, maçın başında görecekti.120 GİDEN ARABA BIRAK DEVRİLECEKSE 120 İLE DEVRİLSİNÖnder Özen: ‘’120’yle giden bir araba var. Yarışın içinde devrileceksen bırak 120’yle devrilsin bu yarışın içerisinde Galatasaray karşısında. Çünkü Galatasaray senin daha önceki oynadığın ekiplere pek benzemyor. Sen Göztepe'ye bir formül bulmuşsun, sahadan silmişsin, paramparça yapmışsın. Ligin en az gol yiyen takımına karşı, en iyi savunma yapan ekibine karşı 4 atmışsın belki 5-6-7 olabilirdi. Ya kesme gazı, değiştirme vitesi. Yenileceksen bu rüzgarla yenil. Sen ne yaptın? Atak bekin Murillo'yu savunma bekin yaptın, sıradanlaştırdın. Santrforun da baskılı oyunda heyecan yaratıyor, hareketli oynayabilen bir santrafor Oh. Sen Oh'u durağan oynatarak etkisiz hale getiriyorsun. Oh, durarak etkili olamaz. Belki kendi haline bıraksa Oh'u, Oh gidecek direkt baskıya, basacak rakibine. Böylece takım biraz daha öne gelebilir ve hata kovalayabilirdi. Yani enerji ile oynayacak oyuncuyu durarak kullanmayı doğru bulmadım.''SERGEN YALÇIN HİÇ RİSK ALMADIÖnder Özen: ‘’Sergen Yalçın dengeyi kaybetmeden risk alabilecek bir isim olarak Beşiktaş'ın başındaydı fakat hiç risk almadı ki hayatı risktir. Sporculuğunda, teknik adamlığında riskler almış, riskleri deneyimlemiş ve bundan hiç çekinmemiş biri olarak bu derbide hiç risk almadı. Boğucu baskıyı düşünmedi, stoperlerden birini öne göndermedi, yüksek top baskısını düşünmedi. Sahayı genişletmeyi de düşünmedi. Fenerbahçe maçında Rıdvan’a ‘git, gelme buraya’ diyordu. Bekler çizgiye bassa tribünler de yükselir.''BEŞİKTAŞLILAR ‘HEP BÖYLE ŞEYLER BENİM BAŞIMA GELİYOR’ DİYORÖnder Özen: ‘’Beşiktaşlı şöyle bakıyor: Atiba, ceza sahası çizgisine bastı diye atıldı. ‘Böyle şeyler hep benim başıma geliyor’ diyor. Ayağın 3 santim çizgiyi geçti diye kuralı bana uyguluyorsan, rakiplere de kuralları uygula, istiyor. Haksız diyemiyorum Beşiktaşlılara…''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..