Aaryan
Forum Üyesii
Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray’ın deplasmanda 10 kişi kalmasına rağmen kazandığı maç üzerinden Beşiktaş’ın kadro yapısını ve oyun gücünü eleştirirken, teknik direktör Sergen Yalçın’a ise destek verdi.Kaya Çilingiroğlu, Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendirdi. Trt Spor'da derbiyi değerlendiren Kaya Çilingiroğlu şunları söyledi.“Beşiktaş hücumda etkili olamadı”Beşiktaş’ın oyununu da değerlendiren Çilingiroğlu, siyah-beyazlıların hücum üretkenliğinin düşük kaldığını söyledi:“Oyuna baktığın zaman daha etkili hücum eden Galatasaray var. Topa sahip olduğunu düşünen fakat hücumda etkili olamayan bir Beşiktaş takımı var. Ama bu garip midir? Hayır değil. Geçen hafta 4-0 bittiği zaman maçtan sonra da söyledim; kazanılan sadece bir maç. Bu takım yeniden kuruluyor. En az 4, belki 6 oyuncu daha gelecek. Ondan sonra siz seyredin. 2027 çok iyi olacak bu takım, 2028’de önünü alamazsınız.”“Neye dayanarak Beşiktaş favori deniyor?”Derbi öncesinde yapılan yorumları da eleştiren Çilingiroğlu, Beşiktaş’ın kadro yapısının yeterli olmadığını savundu:“Hafta içi bakıyorum; ‘Beşiktaş şöyle, Beşiktaş böyle, Beşiktaş Galatasaray’ı yener’ deniyor. Ya kardeşim neye dayanarak bu denklemi kuruyorsunuz? Beşiktaş’ın sağ kanadı, sol kanadı yok. Sağ kanadında Cerny diye bir oyuncu var. Bir oyuncunun bir meziyeti olur değil mi? Ya çok hızlı olur, ya çok teknik olur, ya adam eksiltir. Ama sürati olmayan, dripling yapamayan, adam geçemeyen, savunmasına yardım edemeyen bir oyuncudan bahsediyorsun.”Çilingiroğlu, kanat oyuncularını karşılaştırarak Galatasaray’ın kadro derinliğine de dikkat çekti:“Galatasaray’ın iki kanadına bak. Sağda Sane, solda Barış Alper oynuyor. Yunus falan da yok daha. Icardi’yi alsa, Osimhen’i kanada çekse bambaşka bir oyun şablonuna geçebilecek bir takımın karşısındasın.”“Sergen Yalçın’ın elinde oyuncu yok”Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’a yöneltilen eleştirilere de karşı çıkan Çilingiroğlu, sorunun kadro eksikliği olduğunu ifade etti:“Devrede bana diyorlar ki, ‘Bu Sergen’le bu iş olmaz.’ Niye olmaz kardeşim? Beşiktaş bir şey oynuyor. Elinde oyuncu mu var adamın? Çıkıp kendisi mi oynasın kanatta? İki tane kanadı yok. Biri zaten sakat, diğeri santrfor olup kanatta oynuyor. Bitik Cengiz’i mi oynatsın? 10 dakika giriyor, topu sürecek hali yok.”“Beşiktaş orta bile yapmadı”Siyah-beyazlıların hücumdaki etkisizliğini örneklerle anlatan Çilingiroğlu, şu ifadeleri kullandı:“Beşiktaş dün orta yapmadı. Orta yapmayınca santrforunun etkisiz olması kadar doğal bir şey yok. Bir takım hiç orta yapmayıp sıfıra inmez mi? Hücumda çoğalamayan bir Beşiktaş takımı var.”“Agbadou, Beşiktaş tarihinin en iyi stoperlerinden biri olabilir”Çilingiroğlu, Beşiktaş’ın savunma hattındaki bir ismi ise özellikle övdü:“Mesela alınan stoper bence Beşiktaş tarihinin en iyi stoperlerinden biri olabilir. Agbadou… Ayağı var, havadan var, yerden var. Sürati kötü değil, çabukluğu kötü değil. Fiziksel olarak rakibine üstünlük kurabiliyor ve kademeye girmeyi çok iyi biliyor.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..