Aaryan
Forum Üyesii
Crossover Sports YouTube kanalında konuşan Umut Öztürk, Beşiktaş Teknik Direktörü Solskjaer’in elinde kendi kurduğu bir kadro olmadığını belirterek, hücum hattındaki eksikliklerin teknik adamın performansını doğrudan etkilediğini söyledi.Umut Öztürk şu ifadeleri kullandı:"Solskjaer için karar vermekte kendimi biraz daha geciktiriyorum. Çünkü Solskjaer'in şu anda kendi kurduğu bir kadro iskeleti yok. Evet, saha içi hamleleri soru işareti olabilir; %55-%60 oranında topla oynadığı maçlarda ısrarla sonuç alamaması bizi daha büyük bir resme götürüyor. Ancak elinde, hücum oyuncularının pas verdikten sonra duvar olabilecek, topu sağlıklı bir şekilde kontrol edip takım arkadaşına aktarabilecek bir santrfor yok. Böyle bir oyuncusu olsa, Beşiktaş'ta birçok şeyin değişeceğini düşünüyorum. Şu an kadro içinde Semih dışında, fiziksel açıdan pas istasyonu olabilecek, kendini hissettirebilecek bir oyuncu da yok. Bu yüzden biraz daha beklememiz gerektiğini düşünüyorum. En temel sebep şu: Geçtiğimiz sezonun başında oluşturulan kadro çok fazla teknik direktör değiştirdi ve artık problemin sadece hocada olmadığını, farklı profilde hocalar gelip gitmişken bunu fark etmemiz gerektiğini düşünüyorum.Ben, Mahmudu Bajo transferinin Beşiktaş’ın yapacağı az sayıda transferi engelleyecek kadar önemli bir hamle olarak görüldüğünü düşünmüyorum. Bu daha çok bir scouting hamlesidir; “bir deneyelim, bir zar atalım” yaklaşımı olabilir. Ancak “Beşiktaş'ın 6 numarası Bajo’dur” diyecek bir yaz geçirtmeyecekler.Beşiktaş’ın kadroya katacağı oyuncular, büyük oranda takımdan ayrılacak isimlerden sonra şekillenecek. Yani bu yaz döneminde Beşiktaş’ın yalnızca gelen oyunculara değil, gidenlere de odaklanması gerekecek. Ancak Beşiktaş, yalnızca Al Musrati’yi “Bu benim 6 numaramdır” diyerek takımda tutabilir. Gönderemediği takdirde, onun yanına çok tempolu iki orta saha oyuncusu daha almak zorunda kalacak. Bu da kulübü belli bir şablona, örneğin 4-3-3 ya da üç merkezli 3-5-2 gibi sistemlere mahkum edecek."duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..