Aaryan
Forum Üyesii
Beşiktaş’ın son dönemde gündeme gelen transfer hedefleri, spor kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Vole programında konuşan Serkan Akkoyun ve Sinan Yılmaz, siyah-beyazlıların oyuncu tercihlerini ve kadro planlamasını masaya yatırdı.Serkan Akkoyun: Asprilla’yı baktım bu. Asprilla çok genç yaşta Watford'da dikkat çekiyor, sonra Rennes’e transfer olmak üzereyken bir menajer sorunu yaşıyor, transferi yatıyor. Girona bunu, Savinho’yu gönderdikten sonra onun yerine transfer ediyor. 10 numaralı formayı falan veriyorlar. Böyle çok çok yönlü bir oyuncu. Klasik Güney Amerikalı kenar 10 numara oyuncularını düşün; çok hızlı, vurup gidiyor, yatırıyor kaldırıyor falan.Ama tabii hâlâ yapım aşamasında. Hâlâ yapım aşamasında bir oyuncu. Ya Beşiktaş'ın... Sürekli bakıyorum işte, Aroyo’yu getirdin tamam. Ricardo’yu getirdin tamam. Ki Ricardo bence çok büyük bir potansiyel, ona da tamam. Şimdi bir oyuncuyla ismi çıkıyor, Rayan diye. 18 yaşında. Şimdi Asprilla çıkıyor. Bu da böyle 20 yaşında falan. Yapım aşamasında. Hep Beşiktaş’ta bir yapım aşamasında oyuncuların ismi çıkıyor.Ya şöyle bir kallavi bir oyuncuya gitmiyor mu Beşiktaş? Mesela Patrick… İnsanlar diyor ki, “Patrick Schick’i nasıl alacaksın kardeşim?” E Patrick’i nasıl alacaksan... İşte Thomas Partey’i nasıl getireceksen… Gonçalo Ramos diyorum, “Nasıl alacaksın?” deniyor. Allah Allah abi, bunları nasıl alacaksan, Beşiktaş nasıl şampiyon olacak? Hem Beşiktaş şampiyon olsun hem Gonçalo Ramos’u alamaz, Patrick Schick’i getiremez... E nasıl şampiyon olacak abi ya?Konuları getirirsen şampiyon olursun. Bu işi çözersen zaten yöneticilik yaparsın. Yani Asprilla 20 yaşında bir potansiyel. Bu Beşiktaş’ın transfer hedefi olamaz. Bu adam Girona’nın 3. kanat alternatifi. Zaten Beşiktaş’ın nasıl transfer hedefi olabiliyor? Javi Puado… Espanyol’un mu ne, kanat oyuncusu. Ya bu adam İspanya orta sıra takımının kanat oyuncusu. Sen Javi Puado’yu değil, sen gidip Atletico Madrid’in Correa’sını falan getirmeye çalışman lazım. Sen Barcelona’da oynamayan oyuncuyu almaya çalışman lazım. Gibi. Benim bakış açım böyle.Bu Yaser Asprilla transferi de yani çok iyi oyuncu olabilir ama… Aroyo, Ricardo, Rayan, Bajo, Asprilla… Bu değil abi Beşiktaş’ın ihtiyacı.Sinan Yılmaz: Mesela Rize maçında Aroyo canlıydı, biraz daha toparlanıyor gibiydi ama kaç? Yani gol pozisyonları geldi, fırsatlar geldi.Serkan Akkoyun: Niye olmadı? O tecrübe yok çünkü. Daha yapım aşamasında.Tamam, bir tane olur, iki tane olur da beş isim çıktı. Dördü tanesi böyle.Sinan Yılmaz: Bunların katlanma şeyi kolay olmuyor.Serkan Akkoyun: İsim söylüyoruz, Haaland diyoruz. “Nasıl alacaksın?” Schick, “Nasıl alacaksın?” Ramos, “Nasıl alacaksın?” E nasıl şampiyon olacaksın diyorum ben de o zaman Beşiktaşlılara. Bunları alacaksın.Sinan Yılmaz: Bak, Galatasaray mesela bir sezon takılma seviyesi… Kerem Aktürkoğlu’nu falan çıkardı da 13 oldu. Çıkarana kadar da canı çıktı.Serkan Akkoyun: Sonra ne oldu? O yaz ne oldu Galatasaray’da? Beşiktaş’ın tam olarak Galatasaray’ın 13. olduğu sezondan sonraki yaz transfer dönemini yapması lazım.Bak ya biz Nsakala’yla şampiyon olduk. Sen Nsakala’yla şampiyon olurken, Galatasaray’ı kurtarıcı olarak Arda Turan giriyordu. Fenerbahçe’nin santrforu Samatta’la, Cisse’ydi. Aynı değil.duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..