Aaryan
Forum Üyesii
Sadece taraftarı ayakta kalmış bir camia düşünün. Bu camia hem saha içinde hem saha dışında hem futbolcularla hem teknik adamla hem yönetimle hem TFF ile hem de rakiplerle mücadele ediyor. Dışarısı yerine içeriden daha çok vurulmuş bir camia düşünün. Yani dışarıdakilerden ziyade içeridekiler daha çok vurmuş bu camiaya. Bu şartlarda yine de mücadele ediyor. Beşiktaş'a Ali Koç ile Dursun Özbek'i getirsek bu kadar zarar vermezdi diye düşünüyorum. Hani onlar Galatasaray ve Fenerbahçe başkanı ya, onlar bile içerdekiler kadar zarar vermezdi. Beşiktaş temizleniyor, Beşiktaş arınıyor. Bunu her türlü, her şekilde yapmak lazım. Yani sırf bir futbolcu temizliği değil, komple Beşiktaş'ta bir kurtuluş savaşının başlatılması lazım. Ya da ne diyelim, Seba Savaşı diyoruz. Herkes Süleyman Ağabey'i anıyor ya öldükten sonra çok kıymetli oldu. Süleyman Ağabey ile 2-3 kere konuşmayanlar bile Sebacı oldu bu ülkede, Beşiktaş'ta. O zaman Seba devrimi diyelim. Seba devrimini getirmemiz lazım Beşiktaş'a. Bunu yapmak lazım. Bunu da sadece başkan ve yönetimsel anlamda değil, her türlü gerçekleştirmemiz lazım. Onun için Beşiktaş bu şartlarda Türk futbolunda mücadeleye devam ediyor. Ama hayat devam ediyor, umut var. Artık galibiyetler yakışır Beşiktaş'a. Toparlanmak lazım. Bunlar yapılabilecek, zamanla gerçekleşebilecek çalışmalar. Ama bu arada günü de kurtarması lazım Beşiktaş'ın. Beşiktaş'ın genç oyuncuları var. Artık bunlara şans tanımak, forma vermek lazım. Beşiktaş ruhunu, Beşiktaş'ın büyüklüğünü, Beşiktaş'ın gücünü hissetmeyen oyuncuklara, futbol karakteri Beşiktaşlı olmayan oyunculara bu formaları vermeyeceksin. Bunları gerçekleştirmek lazım. Onun için Beşiktaş'ın çıktığı her maç sadece maç değil, anlatabiliyor muyum? Psikolojik bir travma yaşıyor Beşiktaş, oyuncusundan herkese kadar. Şampiyonluk için bana göre başkan, yönetim, futbolcular teknik heyet, lobileşme anlamında organizasyon lazım ve en sonunda da taraftar lazım. Bu beş halkada bir tek taraftar ayakta kalmış. Takımına sahip çıkıyor. maçı almaya çalışıyor. Ama maçı alacak oyuncuları orada göremiyoruz. Teknik adam takımı kendi kurmamış, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yaptığı önemli şeyler de var, hatalar da var, bunlar olacak. İstiklal için devam etmek lazım diye düşünüyorum ben. Ama bir galibiyet lazım en azından Beşiktaşlıları çok mutlu eder. Bir şeyler iyi olmaya başlar diye düşünüyorum. Ama bu zaman bir süreç. Beşiktaş'ın geçmiş maçlarına baktığımızda sadece 96-97 senesinde bir sezonda Fenerbahçe'ye karşı 3 mağlubiyet yaşadı başka takıma karşı kaybettiği 3 maç yok. Bu sezon Göztepe'ye ilk 2 maçını kaybetti ve 3. maçına çıkıyor. Sizce böyle bir durum tekrar yaşanır mı? Ben çok ihtimal vermiyorum. Beşiktaş sahanın içinde toparlandığı zaman ne kadar oyuncular kötü desek de, çoğu zaman Beşiktaş'ın futbolcuları değil desek de, Beşiktaş'ın maçı alabilecek iyi bir kadrosu var. Beşiktaş'ın bu zamana kadar oynadığı takımlara bakın bütçeleri 30 milyon, 50 milyon, 20 milyon Euro'luk takımlar doğru mu? Onlar bu işi başarıyor, Beşiktaş neden bu işi başarmasın? Ben hala Beşiktaş'ın Göztepe'yi zor da olsa yenebileceğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın bu anlık patlamaları yapabilecek gücü var, büyük takım. Büyük takımı bazen hiç ummadığın futbolcular kurtarabilir. İşte oyuncular artık bu sorumluluğu almalı. Teknik adam yapacağını yapıyor bir yere kadar ama artık futbolcular da bu maçı almalı. Burada artık teknik taktik bir yere kadar artık son haftalara girilmiş, bu takımda kalmak istiyorsan veya başka takıma transfer olmak istiyorsan artık işini yapmak zorundasın. Ama Beşiktaş'a gelenler sadece para olarak işini yapıyor, iş olarak işini yapmıyor. 2-3 oyuncu dışında sorumluluk alan görmüyorum bu çok üzücü bir şey. Burası babanın çiftliği değil, burada milyonluk bir kulübü temsil ediyorlar, bu formalar kolay giyilmiyor. Bu oyuncular değil mi Atletico'yu, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı sürklase eden takım. Yani hiç olmazsa bu işin sonu tatlı bitsin diye düşünüyorum. Adnan Aybaba duhuliye.com/ özel haber HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..