• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

"Beşiktaş'ın sahada toparlayıcı iradesi eksik"

Aaryan

Forum Üyesii
Ligde 2-0'dan Göztepe'nin sanıyorum 4-2 ya da 4-3'e çevirdiği maçı da, 2 hafta önce kupada Beşiktaş'ın yine 1-0'dan 3-1 kaybettiği maçı da izledim. O iki maçta da birinci ve ikinci devreler beyazla siyah gibiydi. Beşiktaş öne geçtiği sıralarda olağanüstü iyi ve baskılı bir futbolla rakibini bunalttı ve adeta o maç farka gidiyor diye bir beklentiye soktu tribünleri. Hatta bu en son kupa maçında da 1-0 giden ilk devrede Göztepe'yi neredeyse kendi ceza sahasından falan çıkarmadı. Bu kadar baskılı, bu kadar güzel bir futbol oynuyordu. Ama işte kupa maçında o bizim stoperimiz Tayyip Talha'nın kırmızı kart gördüğü hareketten sonra maç bir anda dönüverdi. Beşiktaş'ın dengesi bozuldu, bütün pozisyonlar bozuldu falan. Maç döndü ve Göztepe akıllı bir şekilde, yani işte kontra atak futboluyla tipik rakiplerin Beşiktaş'a İstanbul'da yaptıkları gibi kazandı bu tür maçlarda. Beşiktaş kolay kazanabilecek gibi gözüktü. Kendisinden daha geride futbol oynadığını varsaydığımız takımlara karşı kaybedilen maçlarda Beşiktaş'ta bir ortak akıl ve bir toparlayıcı irade ya da kaptan iradesi ya da belli bir toparlayıcı irade eksikliği görüyoruz. Yani tamam bir gol yersiniz, durum eşitlenir ama kendi sahanızdasınız. Daha iyi oyunculardan kurulu bir ekibiniz var, daha iyi top oynuyorsunuz ama tek tek böyle anlık hatalarla saman alevi gibi parlayan rakiplere de hem farklı yeniliyorsunuz hem de puan kaybediyorsunuz ki Beşiktaş'ın şiddetle puanlara ihtiyacı var. Şimdi ben bu tür maçlardan sonra hep şu yorumları okuyorum: Beşiktaş maç seçiyor. Ne yapıyor? Galatasaray maçına gidiyor, kazanıyor, Fener’i yeniyor, Trabzon'u yeniyor, Athletic Bilbao yeniyor, Lyon'u yeniyor. Çok önemli, büyük, kendinden daha önde takımları falan sözüm ona yeniyor. Ama öylesine işte. Bodrum'da, Eyüp'te, Pendik'te, Göztepe'ydi, Sivas'ta böyle takımlara yeniliyor diye bir teori var. Bu maç seçmekten kaynaklanmıyor. Bu maç bazında her maça doğru odaklanıp konsantre olamamaktan kaynaklanıyor. Beşiktaş'ın bu sezon eksiği bu. Ben tek tek futbolcuları eleştirmiyorum. Tek tek kişisel hatalar olabilir. Mesela Masuaku haftalarca yuhalandı İnönü Stadı'nda. Ama ben Masuaku'nun bu takımın en iyi oyuncularından biri olduğuna inanıyorum. Çünkü kazandırdığı çok maçta vardır. Immobile evet gol kaçırıyor filan ama yine de işte ileride hücumda adam eksiltiyor vs. Gedson Fernandes, Rafa Silva, orta sahada Alex ya da Hadziahmetovic bunlar tek tek önemli futbolcular. Bizim stoper hattında Paulista olsun, Emirhan olsun. Gerçek Emirhan şimdi sakat ama bunlar tek tek çok iyi futbolcular. Kalemiz, kalecimiz çok iyi bir kaleci. Rashica çok iyi bir kanat forveti. Muçi çok iyi bir kanat forveti. Yani tek tek bence futbolcu kalitesi ile ilgili bir sorun görmüyorum. Ama bir takım olamamak ve o takım ruhunda, özellikle de kriz anlarında bir kaptan, bir ağabey, böyle bir toparlayıcı unsur olmaması maçları bir anda beyazdan siyaha çeviriyor ve Beşiktaş'ın kaybettiği sayısız puanın da arkasında bu var. Bugün ne olur Göztepe karşısında? Umarım takım iyi motive olmuştur, iyi motive edilir ve o iki maçın da acısını çıkartır. Deplasmanda Göztepe'yi yener gelir ve hâlâ Samsunspor'la süren o üçüncülük yarışında da öne geçer. Benim umudum var. Zafer Arapkirli duhuliye.com/ özel haber HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.