• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

''Beşiktaşlı olunmaz, Beşiktaşlı doğulur...''

Aaryan

Forum Üyesii
Ayhan Taş, kendisine sorulan sorulara içtenlikle yanıt verdi.Sizin Beşiktaş'la futbolla aranızdaki bağı biliyoruz, çocuklarınız nasıl?Ayhan Taş: ''Evet çok iyi. Masalın odası. Perdeler bile Beşiktaş özel tasarım yapıldı yani. Şimdi buradaki eve de odasına onu yapacağız. Çocuklar iki kız çocuğu. Akya neden tuttuğunu bilmiyor. Dört yaşında, masal on bir yaşında, masal üç yaşından bu yana benimle doksan dakika Beşiktaş maçı izler. İyi bir Beşiktaş'tı ama son zamanlarda onun üzülmesine üzülüyorum. Yani oraya alıştı artık büyük maçları yenmemize alıştı. Kabullendi çocuklar ama şunu çok seviyorum. Soranlara diyorlar ya Beşiktaş sürekli mağlup bizim için önemli değil mağlubiyet diyor. Onu idrak etmiş onu çok seviyorum. Sevilmek için sevmedik kısmını.''Beşiktaş'la hikayeniz nasıl başladı? Beşiktaşlılık nereden geliyor?Ayhan Taş: ''Beşiktaş'ta hikaye kendiliğinden başladı. Neden Beşiktaşlı olduğunu bile bilmez Beşiktaşlı. Beşiktaşlı doğar, Beşiktaşlı doğmak öyle bir şey. Neden Beşiktaşlı olduğunu bile bilmezsin. Hissettiğin bir şey vardır o seni çeker, o çektiği şeyin bir odağı, bir duygusu ve bir değeri vardır. O çeker seni Beşiktaş öyle çekti. Çevremde çok Beşiktaşlı yoktu. Ben Beşiktaşlı oldum. Abim, babam, kardeşim Galatasaraylı, ben Beşiktaşlı oldum. Kimse bana Beşiktaşlı ol demedi abi. Beşiktaş beni tut dedi. Evet Beşiktaş bana gel, bana gel dedi. Bana gel.''Peki kulübün karakteriyle kendinizi özdeşleştirdiğiniz bir özellik var mı?Ayhan Taş: ''Çok yani çok basit şerefinle oyna, hakkınla kazanın. Hilenin hurdanın olmadığı, adaletin olduğu, hakkıyla kazanılan oyun, oyunun mantığı bu zaten. Bunu bu şekilde takımını camianın kabul etmesi, ortak bir değerde bütün camianın buluşması beni de mutlu ediyor, gururlandırıyor. Ben penaltı olduğu zaman haksız bir penaltı, hakem kararı yanlış. Bizim lehimize penaltı ama yanlış. Ben dua ediyorum inşallah olmaz, inşallah olmaz, inşallah atamayız, inşallah atamayız, inşallah atamayız diyorum ya. Sevmiyorum öyle.''Kendinizi futbola merak saldığınız yıllarla bugünün futbolunu kıyasladığınızda nasıl bir değerlendirme yaparsınız?Ayhan Taş: ''Ben yumurtalık da amatör futbol da oynuyordum. Toprak sahalarda denizde antrenmanımızı kumda sudan bu kadar içinde bu kadar içinde koşular yaparak antrenman yapardık. Orada gördüğümüz ama bu kadar yaygın bir medya ağı da yoktu. Her şeyi bilmiyorduk, görmüyorduk. Bildiğimiz kadarıyla gördüğümüz kadarıyla futbol bu kadar bir endüstri değildi. O zaman iddia yoktu. Yani bu kadar kirlenmemişti. Saf bir oyun olarak duruyordu ve oyuncular da kendi öz marifetleriyle oyunu oynayan insanlardı ve oyun daha güzeldi. Bu kadar hani futbol dışı değildi. Futbol daha çok oyunun içindeydi, içindeydi. Daha keyifliydi, mahallede keyifliydi. Her akşamüzeri yazın her gün mutlaka maç yapardık yani. Akşamüzeri bir saat falan maç yapar, git denize attılar, öyle eve giderdik her gün.''"Moralim bozuk olduğu zamanlarda, unutulmaz Beşiktaş maçlarının özetlerini izlerim. Hâlâ Aboubakar'ın Benfica'ya attığı üçüncü golü izlediğimde ağlarım. Belki o gün galip gelemedik ama o maç, bize aile olmanın ne demek olduğunu gösterdi. 'Çocuklar inanın, inanın çocuklar!' sözünü sahada iliklerimize kadar hissettik. Maç berabere bittiğinde Adriano’nun topa vuruşu vardı ya... Sonuç tabelada beraberlikti belki ama sahadaki mücadele, o inanç, o ruh bize galibiyeti hissettirdi."duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.