Aaryan
Forum Üyesii
Sports Digitale'de açıklamalarda bulunan Şansal Büyüka, Beşiktaş’ın transfer ihtiyacı ve kadro yapılanmasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. “Daha önceki yıllarda şu programlarda da söylemiştik. Rafa ve Gedson'la ligi en hızlı hücum eden takım Beşiktaş. Çünkü direkt böyle kaleye gidiyor, giderken de adam eksiltiyorlar, özellikle Rafa.” Ancak bu iki oyuncunun yeterli olmadığını vurgulayan Büyüka: “Ama bir Rafa, bir Gedson Fernandes Beşiktaş'a yetmez. Bir Gedson'u, bir Rafa'yı transfer döneminde bulabilir misin? Çok kolay değil. Bulsan, parayı denkleştirebilir misin? O da çok kolay değil.” Büyüka, teknik direktör Solskjaer'in transfer süreçleriyle ilgili sözlerini hatırlatarak şunları ekledi: “Solskjaer ne demişti? Bize 2-3 transfer dönemi lazım. Ben, Beşiktaş da dahil, diğer bütün kulüplere söylüyorum: zaten öbürlerini yakalama şansı yok. 1-2 yıl daha Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadro kalitesine, gücüne yaklaşacağını düşünmüyorum.” Bu tabloyu özellikle zirvedeki iki takımın arasındaki büyük rekabetin etkilediğini belirten Büyüka: “Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe arasında da çok ciddi bir yarış var. Çok büyük oynama, daha güçlenme, birbirlerini amansız öldürecekleri rekabetin verdiği bir şey var. Hırs var, özveri var. Bunun sonucu yine iddialı transferler yapacaklar.” Beşiktaş’ın ise toparlanması için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade eden Büyüka, şu sözlerle noktaladı: “Beşiktaş'ta yılların geride kalmışlığı var şimdi. Bir kadroyu istesen de, bir transfer döneminde hemen ideal noktaya getiremiyorsun. O zaman ve sabır Beşiktaş'a lazımmış. Çünkü 2 sezonda falan toparlayabileceklerini, hatta 2 transfer döneminde toparlayabileceklerini düşünüyorum. Ama önümüzdeki sezon için Galatasaray ve Fenerbahçe'ye baktığımda Beşiktaş'ı yine bir iki adım geride görüyorum.” duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..