Aaryan
Forum Üyesii
Ahmet Selim Kul:Serdal Adalı Fanatik'e verdiği demeçte "Dünya Yıldızı Golcü Gelecek!" demişti. Transferde acelemiz yok, iki kanat ve bekler için ummalı bir çalışmamız var, Immobile kalsın veya gitsin santrafor için bir dünya yıldızını kulübümüze getireceğiz. Taraftarımız rahat olsun ve hiç sıkıntı yapmasın. Sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olan bir takımları olacak. Atkılarını hazırlasınlar, formalarını alsınlar.Bunu şöyle soruyorum, ben anlıyorum, birçok kişi diyor ki; Anlatamaz... Serdal Adalı şunu dese anlatamaz mı gerçekten. Bu Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin harcadığı paralara bak. Bunlar delirmiş. Ben 30 gol atacak, çok iyi oynayacak forvet getireceğim diyemez mi? Cem Dizdar
elirmiş demesin de bu uygun dille anlatılır. Dortmund hikayesine dönelim. Bunlar batmışlar ve toparlanmışlar ve demişler ki biz nasıl takım kuralım? Şampiyonlar Ligi şampiyonu olunca dünyanın oyuncusunu alıyorlar, gümbür gümbür gidiyorlar. Batmanın sebebi o bizdeki gibi değil vergini ödemedin, borcunu veremedin, git şu bankayla anlaş demiyorlar orada. Burada kulüplerin arkasındaki büyük kalabalık bilindiği için bir açıklamayla her şey halloluyor. Demişler ki karar şöyle; biz nasıl kentte yaşıyoruz ve nasıl bir takımı tutuyoruz? Madenci kenti olarak bilinen, emekçi grupların, buraya gelen herkes emekçi. Biz bunlara ne gösteririz? Bir bunlara şampiyon olacak takım değil, şampiyon olmaya gayret eden, onların kendi gündelik hayatlarında gösterdikleri çaba, gayret, emek alanında gösterdikleri gayret gibi gözlerinin önünde gayret gösteren bir takım kurarız. Çocuklardan, gençlerden, koşanlardan, çaba gösterenlerden, yapabildiği kadar yapanlardan bir takım kurarız. Doğru antrenman yaparız, antrenmanları gösteririz. Çocukların gayretlerini de gösteririz. Şimdi yapıyorlar mı bilmem, gençleri asansörlerle o madenlere indirip çocuklara diyorlar ki; arkadaşlar bu arkadaşlar hafta sonu maça gelecek. Görüyorsunuz yerin 7 kat dibinde sizin için, insanlık, ülke için çalışıyorlar. Gençler yukarı çıktığında o gayretle Klopp takımına, o gayretle Edin Terzic için son maçta berabere kalarak şampiyon olamamış takımına ulaşırlar.Şimdi Dünya Yıldızı Golcü gelecek yerine; arkadaşlar bir zamanlar bizim tribünümüzde "Halkın Takımı" yazardı ve şu anlama geliyordu bir zamanlar Beşiktaş bu ülkede Beşiktaş'ı tutmayan çoğunluğun diğer takımıydı. Tekrar öncelikle buraya gelmemiz. Halkın takımı kavramı kayboldu gitti. Tribün profili yeni mimari, yeni tribün anlayışıyla o da gitti. Dolayısıyla Dünya Yıldızı ifadesi yerine her geldiğinizde kendiniz iyi hissedeceğiniz bir takım bulacaksınız demeli.Ulvi, Samet, Süleyman, Zekeriya hani biz oraları hatırlıyoruz ya bak söylüyorum Metin, Ali, Feyyaz, Rıza'lı takımın çoğu diğer iki takımda banko oynayamazdı, şimdi senin özün orada duruyor. Şimdi sen dünya yıldızı der isen genç taraftarın ilk söyleyeceği şey; Sane'den büyük mü? Osimen'den büyük mü olur. Buna da yanıt veremezsin çünkü daha geçen gün bir oyuncuya gitmişler, parayı duyar duymaz masadan kalkmış. Golcü oyunun en görüneni herkesin aklına Osimen gelir sonra Icardi gelir bak en-Nesyri gelmez çünkü şampiyon olmuş takımın golcüleri olduğu için... Dolayısıyla algıyı buradan çıkartmak lazım.duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..