Aaryan
Forum Üyesii
Dusan Alimpijevic:“Her ülkede, takıma kalitesiyle katkı sağlayabilecek, kulübü ve taraftarı en iyi anlayan yerli oyuncuların bulunması çok önemli. İyi yerli oyuncular olmadan büyük başarılara ulaşmak mümkün değil. Bu yıl kadromda bu sayı biraz daha azdı ama bu oyuncuların kaliteli, doğru mentaliteye sahip ve iyi basketbol becerileri olan bireyler olmasına dikkat ettik.Bu kulüpte geçmişte çok büyük isimler forma giydi ve burada güçlü bir gelenek var. Beşiktaş, bir sezon EuroLeague’de de mücadele etti ama zaman içinde belli bir düşüş yaşandı. Yatırımlar iyiydi ama sürekli zirvede kalmak için gereken başarı istikrarı sağlanamadı. Bizden bir sezon önce, takım ligde kalmayı son maçta garantileyebilmişti. Bu, Beşiktaş gibi bir kulübe yakışmayan bir durumdu. İlk yılımızda üç yarı final oynadık, şimdi ise iki final ve EuroCup play-off’larına katılım sağladık. Bu, benim için büyük bir mutluluk.Artık her kulvarda ilk üçteyiz. Türkiye Basketbol Süper Ligi’ni, iki EuroLeague takımına karşı mücadele ederek ikinci sırada tamamladık. Bu, büyük bir başarı. İtibar çok kolay kaybedilir ama yeniden kazanılması zaman alır. Biz son iki yılda çok şey başardık ve artık Beşiktaş’ın eski gözle görülmeyeceğini düşünüyorum. Avrupa şampiyonlarına karşı iki final oynadık ve hiçbirinde sahada ezilmedik; her zaman savaştık. Beşiktaş’ın itibarını yeniden inşa ettik. Bu, ciddi bir taraftar kitlesine sahip, ciddi bir organizasyon.Şu anda Beşiktaş’ta yaşadıklarım her şeyin ötesinde. Bunu tekrar yaşamayı çok isterim. Bu kulübün 20 milyon taraftarı var ve salona adım attığınızda hissettiğiniz o enerji, tarif edilemez bir durum.Beşiktaş’ta inşa ettiğimiz şey, tekrar tekrar yaşamak isteyeceğim türden bir deneyim. Çünkü taraftarla aramızda oluşan o güzel bağ, kelimelerle anlatılamaz. Ailem burada olmaktan büyük mutluluk duyuyor. İşte bu yüzden Beşiktaş adına büyük bir başarıya imza atmak istiyorum. O zaman gerçekten unutulmaz olur.”duhuliye.com/basketballsphere/dış basınHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..