Aaryan
Forum Üyesii
Eskiye bir özlem var; eski tribün, gazete haberleri paylaşılıyor. O zamanları yaşayan biri olarak, kapalı kapılarında sabahlamış biri olarak şunu söyleyebilirim: Evet, o dönem şimdiye nazaran çok iyiydi. Tribün abileri çok farklıydı, gruplaşmalar olmuyordu. Her 12 kişi yan yana gelip dernek kurmuyordu. Amigolar belliydi. Kapının önünde kalanlar için para toplanıp içeri sokuluyordu. Dostluklar, arkadaşlıklar menfaatsizdi; başkanların arkasında el pençe dolaşılmıyordu. Rakip tribünler bizi taklit ediyordu.15 sene şampiyon olamadık ama dolu tribünlere oynuyorduk. Her sene artan bir seyirci kitlemiz vardı çünkü muhteşem bir tribünümüz vardı. Cep telefonu, sosyal medya yoktu ama iletişimimiz mükemmeldi.Günümüze dönecek olursak; transferlerde milyon dolarlar havada uçuşurken bilet fiyatlarının bu noktalara gelmesi kaçınılmaz. Kimse üstüne alınmasın, genel konuşuyorum; bir bilete bu parayı verebilen seyirciden de fedakârca tezahürat beklemek çok zor.Yönetimin taraftar ile kurmuş olduğu bağ beklenen, özlenen bir tabloydu. Başarı ancak böyle gelir. Şu da bir gerçek ki ortada hâlâ kazanılmış bir başarı yok. “Yönetim istifa” sesi kısa bir zaman sonra Beşiktaş’ın başkanı Serdal Adalı’ya dönmüş durumda. Taraftarın şampiyonluk, başarılı bir takım görmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz.Stadımızdaki taraftarın seyirci–müşteri kitlesine evrilmesi ve hafta sonu eğlence mekânına dönüşmesi nedeniyle yönetimin buna bir müdahale etmesi gerekmektedir. Gelecek sezon için yönetim tüm kombine yenilemelerini iptal etmeli, kombine satışlarını kontrollü yapmalı.Yeni sezonda kapalı alt tribüne ateşli taraftar grupları alınmalı. Üst kattan sahaya baskı kurmak kolay iş değil. Ayrıca üst katın seyir zevki alt kata göre daha iyi; stada girip çıkması daha kolay. Orayı daha lüks yapıp alt katların, zaten inmesi çıkması zor olan yerin fiyatı taraftar gruplarının alabileceği seviyeye indirilmeli. Bu şekilde olursa rakipler, büyük Beşiktaş taraftarının kuracağı baskı ile zorlanır.Masis Kuyumcu / Duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..