• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

‘’Geldiğimiz nokta hoca gider mi, kalır mı…’’

Aaryan

Forum Üyesii
Spor yorumcusu Ergin Aslan, Shakhtar Donetsk – Beşiktaş maçı hakkında görüşlerini TRT Spor’da paylaştı. Ergin Aslan: “Beşiktaş’ın içinde bulunduğu durum, Türkiye'de futbol sosyolojisinin geldiği noktayı bize gösteriyor. Bundan on gün önce Orkun'un imza töreni ve camianın yakaladığı havanın, gerçek arena olan sahaya çıktığında nasıl yansıdığını gördük. Bakın, hikaye nereden nereye gitti, yedi sekiz günlük bir meselede. Sezon başında keşke bu resim maçta değil, hazırlık maçlarında yaşanan şokta farkına varabilseydi. Solskjaer, senle burada bir kadro çıkardık; son hazırlık maçıyla Shakhtar maçı arasında on bir farklı oyuncu gördük. Dolayısıyla burada da bir gün önce kadro yakındı, ama iki günde arka arkaya hazırlık maçı olmaz; burada da planlama hatası var. Üçüncü, en dikkat çekici şey; özellikle üçüncü gol, izleyen bir Beşiktaşlının çok ağırına gider. Dokunur yani insana. Geçen sene gruplarda Beşiktaş, Frankfurt'la içeride bir maç yaptı, değil mi? Çok iyi bir maç yaptı. Kaybetti, alkışlarla çıktı sahadan. O da sezon başlarıydı; sezon ortası falan değildi. Ne demek istiyorum? Yani yirmi günlük kamptan gelmiş bir takım, geçen seneki en büyük zafiyeti temassız oyun olan… Bunu ben gözlemliyordum, ama bizim gözümüz farklı, rakip teknik direktörün gözü farklı. Anlattım burada; Çağdaş Hoca'ya sordum, Başakşehir-Beşiktaş maçında. İnönü'ye de geldi, Başakşehir Beşiktaş'ı yendi. Dedim ki hocam, Beşiktaş'ı, Solskjaer'in Beşiktaş'ını yenebileceğine dair maçtan önce analiz yaparken en büyük zafiyetleri nerede gördün, neydi bunu hissettiren ve nasıl uyguladın bunu? O kadar güzel bir cevap verdi ki; bakın dedi, bu bir eleştiri değil, bu bir teknik direktör tarzıdır. Solskjaer'in, dedi, bize göre en büyük tercih hatası, yani bana göre dedi, temaslı oyun oynamıyor. Şimdi bakın, Süper Lig'desin. Süper Lig, Avrupa'nın en temaslı üç liginden biridir diyebilirim. Çünkü teknik direktör taktik teknik konularda yeterince konuşamadığı için teknik sektörleri genelde temaslı oyundur ve oyunlar çok fazla durur. İki, altı numara kullanmayıp iki sekizde oynaması da sorun. Şimdi bunların hepsi geçen sene Mourinho için söylediklerimiz; bir farkındalık oluşturup yeni sezona bu farkındalığı taşımanız lazım. Şimdi Solskjaer yeni bir teknik adam değil. Geçen seneden bu takımı getirdi; eksiklerini, noksanlarını, zafiyetlerini göreceksiniz. Dolayısıyla kampta yapılan fiziksel yüklemenin yansımasını kısmen ilk maçta göstermeniz lazım. Senden üç-dört gün önce Shakhtar Donetsk çalışmalara başlamıştı. Gelinen nokta şu: Shakhtar Donetsk rövanşından sonra hoca gider mi, kalır mı?” duhuliye.com

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.