Aaryan
Forum Üyesii
Bilirgen'in açıklamaları:Adalı Ateşten gömleği bilerek geldi..''Bu seneki transfer politikasıyla ilgili ben olumsuz düşünmüyorum aslında, çünkü benim anladığım, bizim teknik heyetin, hem hocanın hem yardımcılarının çok tecrübeli olduğu ve aslında sorunları tespit ettiği yönünde. Buna karşılık bir aksiyon alınması gerekiyor ama bu aksiyonu alırken bir taraftan da ithalat ihracat dengesi gibi gönderilenlerin de gelenleri karşılayabilmesi gerekiyor. Ben yönetimin burada sıkıntı yaşadığını düşünüyorum ama bunun böyle olacağını biliyordu sayın Serdal Adalı ve yönetimi. O ateşten gömleği giydiyse bunu bilerek giymiş olması gerekiyor, yoksa herhangi birimiz de başkan olabilirdik. Serdal Adalı'nın bunu çok iyi bildiğini tahmin ediyorum.Orkun piyangodan çıktı.. Bence hoca topu indiren, topu saklayan santrfor istedi, böyle bir oyuncu alındı. Artık bunun Ali, Veli, Abraham olması çok önemli değil, alındı. Bence de iyi bir oyuncu alındı, Beşiktaş'a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Orkun piyangodan çıktı benim kanaatimce. Bir anda, hiç hesapta yokken hocasıyla kavga etti Amerika'daki turnuvada. Daha sonra Beşiktaşlılığıyla birlikte bir anda gündemimize geldi. Burada Serdal Adalı'nın büyük bir ustalığı, transferde daha önceden de bildiğimiz büyük bir tecrübesi var. Gitti, kopardı, geldi. Orkun bir transferden öte bir ruh transferi diyelim. Bu yüzden Orkun konusunda çok profesyonel olamıyoruz, taraftar olarak da çok duygusalız. O yüzden Orkun'a hoş geldin demekten başka bir şey düşünemiyoruz çünkü benim gibi, sizler gibi her fanatik Beşiktaşlının vücut bulmuş halini görüyor herkes. Orkun transferi bizim için çok farklı bir yerde. Teknik olarak incelersek bence takıma çok büyük bir klas getirecek, belki de beklemediğimiz bir etki yapacak. Bu tarafın da çok çok iyi olduğunu düşünüyorum ama başka tarafları bizi daha fazla etkiliyor.Jurasek Deli İbrahim'i hatırlattı..Sol bek konusunda ben kendi adıma çok beğendim, başkaları farklı düşünür. Masuaku daha iyi diyen var, daha iyi bir sol bek alınsın diyenler var ama ben sol bekin hocanın benim gözlemlediğim oynatmaya çalıştığı futbolda, bekleri çizgiye basarak önde konumlandırması ve gidip gelmesi konusunda Deli İbrahim'i hatırlattı biraz bana, 1-2 üst versiyonu gibi geldi. Eksi tarafı, arkasına atılan toplarda o boy posla geriye dönüşlerde, özellikle ilk 5-10 metrelerde zorlanmalar olabiliyor ama baktığınızda bütün kanadı ileri geri kateden bir oyuncu görüyorsunuz. O yüzden de önüne alınacak oyuncunun biraz santrfor tandanslı olması o tarafı kurtarabilir. İlla icraat yapan, çalım atan bir sol açık olmayabilir. Genelde mevkiler belli, alınması gereken oyuncu sayısı bir hayli fazla, yönetim de bunu biliyor, bundan sonra hangi hamleleri yapacaklarını göreceğiz, takip ediyoruz. Gönül ister ki 35 kişiden 15'ini hemen gönder, hiç beklemeden. İlk 11 düşündüğün adamı dahi gönderebilecek bir potansiyeli var şu andaki futbol takımının. O yüzden hiç beklemeden, stoperler dahil, Rafa, Gedson Mert'i saymazsak hiçbirini düşünmeyeceğin bir 11 bile olabilir, tamamı değişebilir, buna kimsenin bir itirazı olmaz. O yüzden çok zor bir durum, birkaç senenin getirdiği bir durum.Çebi ve Arat milyonlarca insana acı çektirecek futbol takımı yarattı Kulakları çınlasın Ahmet Nur Çebi büyük bir çöküş başlatarak, Hasan Arat da yanan ateşe benzinle giderek bu kadronun oluşmasını sağladılar. İki başkan sağladı, tartışılacak tarafı yok. Orada başkan koltuğunda oturuyorsan, protokolde bir yerin varsa bu eleştirileri de kabul edeceksin. İki tane koskoca belli yaşa gelmiş adamın yönetim kurulları şu anda milyonlarca insanın acı çektiği bu futbol takımını oluşturdu. Bu yüzden de o iki kişinin vebalini şimdi herkes çekiyor. Serdal başkanın da yapacak ne kadar şeyi var onu da göreceğiz. Gelen günler neler gösterecek göreceğiz ama bana göre takımın tamamının değişmesi lazım. Hiç hilafsız tamamının değişmesi lazım. Kolay mı, tabi ki değil. Olabilir mi, tabi ki olamaz. Bu geçiş dönemini ne kadar başarılı yaparsa, gelen oyuncular ne kadar fazla katkı sağlarsa o kadar iyi olacak. İnşallah gönlümüzden geçenler olur.''