• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Kanatsız Kartal olmaz!

Aaryan

Forum Üyesii
Kanatsız Kartal olmaz!duhuliye.com yazarı Berna Özsoy, köşe yazısında Beşiktaş - Shakhtar Donetsk maçına ilişkin görüşlerini paylaştı.Kanat transferi yapılmaması, tam anlaştık derken sağ bek oyuncularının bir türlü gelememesi, bana göre iyi olan sol bekimizle sözleşme yenilenmemesi sebebiyle Shaktar maçı için umutsuzdum. Ta ki maçtan önce Ole hoca “Abraham, Orkun ve Gedson hazır” diyene kadar. Demek ki hoca üçü üzerinden bir oyun kurup yoktan var edecek dedim. Tıpkı Galatasaray derbisinde santrforsuz çıkıp Okan hocayı ters köşe yapması gibi. Ama olmadı. Maçı izlerken bu Beşiktaş geçen yıldan da kötü dedim. Geçen sene en büyük sorun temassız ve takım oyunundan uzak olmamızdı. Ve temaslı oynayınca her büyük maçı almıştık. Bu sezon ise sorun öyle basit görünmüyor. Çünkü o büyük maçları almamızda yüzde 90 katkısı olan oyuncuyu yani Masuaku’yu gönderdik. 30 yaş üstü, geçen sezon başarılı olsa da çoğu taraftarca beğenilmeyen oyuncu ile sözleşme yenilenmeyebilir, kabul. Demek ki kadro yenilenecek dedim. Yok kimse gitmedi. Masuaku gitti. Aslında gelen gideni aratmıyor. Tam iyi olacak oluyoruz. Sözleşmesi biten gidiyor, kötü olan değil. Mesela Abraham / Masuaku izleyebilecekken bir yeri yapıp öbür yeri bozuyoruz. Tavsiyem şu. Sırf sözleşmesi bitti diye yabancı kontenjanında yer açmak için oyuncu göndermeyelim. Bence üç yıldır başarısız olma sebebimiz bu. Normalde daha ilk maçtan yeni bir oyuncuyu eleştirmem. Zaten ben Jurasek’i değil Masuaku’nun gitmesini eleştiriyorum. Maçta 3 golü de solda Jurasek’in tarafından yedik. Adanademirspor maçında Yusuf Sarı’dan çalım yedi diye ıslıklanan Masuaku en azından atak başlatırdı. Jurasek hem atak yaptıramıyor hem savunma. Sanki tek ihtiyacımız kanat değil de bekmiş gibi sırf sözleşmesi bitti diye performansına bakmadan 10 asist yapan Masuaku’yu gönderdik. Gönderemediğimiz yabancı oyuncuların faturasını Masuaku’ya kestik gibi oldu. Masuaku çoğu uluslararası ve ulusal isatatistikte yılın takımına Beşiktaş’tan seçilen tek oyuncu olmuştu. Böyle önemli bir maça kanat transferi yetiştiremediysek bari elimizdeki ofansif beki göndermeseydik. Masuaku %90 isabetli paslarla geriden oyunu kurardı. Şimdi topu ileri taşıyıp birebirde çalımlarla adam eksiltecek bir oyuncumuz Gedson hariç yok. Çoğu Masuaku’yu istikrarsız bulup maç seçtiğini söylerdi. Oysa neredeyse her hafta top çalma, ikili mücadele kazanma, isabetli pas gibi alanlarda süre lig haftanın takımına seçilirdi. Ona maç seçiyor diyenler. Ah olsa da bu maçı seçseydi demiştir. Tek tek oyunculara gelirsek. Asla Tayyip Talha’yı Beşiktaş seviyesinde bulmasam da Udokhai’yi de Tayyip kadar eleştirmek gerektiğini düşünüyorum. En azından kendi gencimize daha saygılı olalım. Bu yorumlanması güç yenilgi yaşadığımız maçta Abraham’ın topu iyi sakladığını gördüm. İmmobile’de pek olamayan bir özellik. Kartal oyuna girerken çok hırslıydı. Bizim böyle hırslı yerli oyunculara ihtiyacımız var. Orkun ile yerli lider açığımızı zaten kapattık. Özetle Beşiktaş’ım acil kanat transferi yap.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.