Aaryan
Forum Üyesii
Hikmet Pınarbaş;Beşiktaş'ın bugün ilk onbir yazmaya çalıştığı tahtalarda mutlaka ismi bulunan orta saha oyuncularından bir tanesi satılır diye düşünüyorum. Benim kafamda Gedson Fernandes var. Onana'yı saymıyorum muhtemelen o bir şekilde elden çıkartılacaktır. Hiç kullanılmayan adamlar...Solskjaer'in "bu takımdam gitmesi gereken isimler var" sözü kampta soğuk rüzgarlar estirebilecek bir ses 'aramızdan ayrılması gereken isimler var'...Buradan yönetime de mesaj var, takıma da mesaj var. Kadro çok kalabalık, Türkiye'de dar kadrolarla hareket etmek lazım. Biz kaç tane maç yapıyoruz, Premier Lig değil ki burası...Beşiktaş'ın şu an ki kadrosuna baktığımız zaman Orkun'u rahat ettirecek bir kurgu yok burada. Orkun tek parça olarak düşünülmemesi lazım. Jurasek defansif bağlamda inanılmaz, kaya gibi bir bek değil. Daha çok ikinci ve üçüncü bölgede aktif biçimde kullanabileceğin bir bek.Kyle Walker-Peters buradan dört ay öncesine kadar Türkiye'de oynamakla ilgili bir planım yok diyen bir isimdi. İstediği teklifleri alamadığı için burada sıradan herkese bir teklif ettiler oyuncuyu. En sıcak bakan ve ihtiyacı olan Beşiktaş oldu.Kyle Walker-Peters adını, serbest oyuncu olmasına rağmen duydunuz mu şimdiye kadar? Yok. Geçtiğimiz dönem ara transferde Galatasaray ile adı anıldı. Zaten Galatasaray görüştü de oyuncuyla. Oyuncu farklı bir kariyer planı olduğunu söylemişti. Bu sezon Fenerbahçe'ye de önerdiler lig bittikten sonra şimdi Beşiktaş aldı.Kyle Walker-Peters'ı nasıl konumlandırabiliriz? Kanat bek gibi yerleşen bir bek oyuncusu diyebiliriz. Geriye doğru yaptığı aksiyonlar çabukluk, çeviklik anlamında problem değil. Bunların hepsini alt alta yazdığımız zaman bir defansif yük oluşuyor burada. Orkun, Jurasek zaten Beşiktaş'ın stoperleri problemli. Oraya kimi yazarsan yaz orada sorun var. Sağ tarafta Kyle Walker Peters yanında Orkun Kökçü ön tarafta Rafa Silva. Şimdi bunlara bir hamal lazım...Bu kişi Demerege olur mu? Rotasyon bağlamında Demirege katkı sağlayabilir. Kanat oyuncularını da düşünelim. Beşiktaş muhtemelen sol kanatta da oynayabilen bir sağ kanat oyuncusu transfer yapabilir yakın zaman içinde. İki kanadı birden kullanabileceği bir isim. Ben Beşiktaş'ın transfer planlamasının Kyle Walker Peters ve Orkun'u alırız ondan sonra diğerlerine bakarız şeklinde ilerlediğini düşünmüyorum. Orkun bir fırsattı geldi. Kyle Waker-Peters bir fırsattı geldi. Jurasek noktasında bir kumar oynama riski vardı, alıyorum ben o riski dedi ve aldı. Tammy Abraham tanınan bilinen bir oyuncu ama net bir golcü santrafor diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. Tamamlanmaya ihtiyacı olan bir oyuncu. Orkun muazzam yeteneklere sahip bir isim ama Orkun'u şimdiye kadar defansif bağlamda sıfır olan oyuncularla bir arada hiç izlemedik. Bir tarafı sürekli ikinci forvet gibi öne çeken bir ofansif orta saha oyuncusuyla hiç izlemedik. Orkun'a orada yaratılacak konfor alanı çok önemli. Orkun tolere edilebilen bir konfor alanına sahip olmalı. Topu taşıma veya Orkun'la etkileşime girmen gerekiyor. Orkun'un etrafına nitelikli bir kurgu yerleştiremezsen çok da Beşiktaşlı, taraftar gibi, orada amigo gibi ekstra sorumluluk almak zorunda kalacak. Orkun sürekli bir şeyler yaratmaya çalışıp yalnız kalırsa problem yaşayacak bir profil. Herkesin bildiği bir iki isim verebilirim Porto dönemindeki Uribe veya Guido Rodiguez gibi isimler mesela...duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..