• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

"Quaresma'yı izleyen tribünlerin tatmin olmaması çok doğal"

Aaryan

Forum Üyesii
Ligin ilk devresindeki kadar etkili ve iyi bir Göztepe yok. Aslında son 11 maçlarına baktığımız zaman resmi maçlarda sadece Beşiktaş'ı yendiklerini görüyoruz. O da o maçın hikayesi biraz farklıydı. Aslında o maç hep olumsuzluk üzerinden okundu. Ancak şöyle bir tarafı vardı, ilk yarım saatinde kırmızı kart verip oyunu o zamana kadarki süreçte Beşiktaş bence iyi yönetti. Hatta 3 tane fırsatı geri tepti. Maçın başında o pozisyonlardan birini gole çevirseydi daha farklı bir seri olabilirdi. Şimdi 11'e 11 çıkılacak bir karşılaşma. Kendi sahasında oynadığı oyunun ilk yarım saatinde ki o aynı frekansı tekrar yakalayabilirse Beşiktaş ve golle sonuçlandırabilse ilk bölümde galibiyetle dönebilir deplasmandan çünkü Göztepe'nin de form grafiğine bakarsak son 10 maçında galibiyet yok ligde. Yani uzun süredir galip gelemeyen bir Göztepe var. Sezonun ilk bölümünü Göztepe'yi herkes hatırlar ama Göztepe şu an ligin 12'nci sırasındaydı güncel olarak. Dolayısıyla çok formda bir Göztepe'den bahsedemeyiz. Ama Göztepe'de cezayı kesebilecek oyuncular var. Hata ile baş başa kaldığınızda işte son maçta yaşanan savunma hataları. Sadece kırmızı kart pozisyonu değil. Onun dışında son golde iki stoperin anlaşamayıp olayı bıraktığı bir pozisyon var. Bu tarz pozisyonları siz Göztepe'ye bırakırsanız Göztepe bunları cezalandırabilecek oyunculara sahip. Burada artık teknik, taktik, oyuncuların durumu vesaire bir tarafa Beşiktaş'ın durumunu biraz değerlendirmek gerekiyor. Yani oyuncular mental olarak yorgunlar işte oyuncuların durumu kötü, bu durumu kötü. Beşiktaş'ın durumu kötü. Bir kez burada oyuncuları mutlu etme çabası, artık bir tarafa bırakılması gerekiyor. Beşiktaş taraftarının mutlu olması lazım. Gelecek Beşiktaş'ın Avrupa'da olmaması düşünülmemeli. Bazı isimler görüyorum, Beşiktaş Avrupa'da olmasa da hayrına olur gibi düşünüyor ama ben pek öyle olduğunu düşünmüyorum. Sebebi de şu. Evet, belki bazen iki kulvar yani Süper Lig ve Türkiye Kupası size farklı şeyler düşündürebilir. Daha az maç sayısı ve kadro genişliği çok olması daha faydalı olabilir ama sizin planlamanızı etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Serdal Adalı'nın açıklamalarını hepimiz dinledik. Ne dedi? Ara transfer döneminde alacağımız 3 oyuncu vardı dedi. Ama Twente mağlup olduk, Avrupa'dan elendik ve gelmek istemedi dedi. Dolayısıyla bu yazın da yaşanabilecek bir durum. Yani Avrupa'da olmayan bir takıma sizin istediğiniz, öncelik verdiğiniz oyuncuların gelmeme durumları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Olabilirsiniz. Dolayısıyla Beşiktaş'ın ne yapıp edip ligi üçüncü sırada bitirip Avrupa Ligi'ne gitmesi gerekiyor. Serdal Adalı nın açıklaması üzerine Immobile'nin takımdan ayrılacağı düşünülüyordu. Daha doğrusu ayrılması bekleniyordu. Fakat dün akşam yaşanan gelişmelerde öncelikle İtalyan basınında, daha sonrasında İmmobile'nin kendi açıklaması üzerine kalmak istediği iddia edildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Futbolcular bu konularda başkanların medyada yazılanlara bazen cevap vermeyebilir. Ama başkanların açıklamalarını sessiz kalmıyor. Kayıtsız kalmıyorlar. Orada başkan hani anlaşırız, parayı sorun etmez gibi bir ifade kullanmıştı. İmmobile ile alakalı açıklamasını; anlaşırsak orta yolu bulursak olur bu iş olarak değerlendiririm. Çünkü İmmobile'nin ben İstanbul'da çok fazla ailesinden uzak yaşarken mutlu değil ama bu işi profesyonel davranışlar bunlar. Aldım bavulumu topladım çektim gittim olmayacak. Anlaşırsak öyle giderim tavrı olduğunu düşündüm. Çünkü biliyorsunuz ki Aralık ayında Immobile'nin ailesi, eşi ve çocukları ki 4 tane çocuğu var diye hatırlıyorum çocukları İtalya'ya döndü. Türkiye'deki bazı şartlara uyum sağlayamadıklarını gerekçe göstererek. Sonuç itibari ile çocuklarından ve eşinden uzakta olan bir futbolcu. Ailesine düşkün olduğunu herkes biliyor zaten. İtalya'ya dönme niyetini biz bir açıklama daha yapmıştı hatırlarsanız İtalyan basınında finali iyi yapmak istiyorum diye bir İtalya sinyali vermişti. Ama bu 6 milyon euroyu geride bırakıp gitmenin kesin olarak karşısında bir açıklama, yani 6 milyon Euro'yu bırakıp gitmeyecek. Dolayısıyla burada Beşiktaş'ın da gelebilecek tekliflerin ardından arada fiyat farkı oluşursa, rakam farkı oluşursa bunu İmmobile ile oturup konuşması gerekecek bir durum ortaya çıktı. İmmobile ile alakalı olarak yani İtalya'dan 6 milyon Euro garanti ücret teklifi alması imkansız. Buna sanırım herkes katılır. Sonuç itibarıyla 35 yaşındaki bir oyuncudan bahsediyoruz. En iyi dönemlerini yaşamıyor ve İtalya'da 6 milyon euro net ücret demek aslında yaklaşık 11 milyon Euro, 12-11 milyon Euro gibi bir ücretin kulübün kasasına çıkması anlamı taşıyor. Onu da İmmobile için hiçbir kulüp vermez şu anki durumda. Dolayısıyla orada Beşiktaş'ın hem İmmobile'ye talip olacak kulüpler hem de İmmobile ile sıkı bir pazarlık içerisine gireceği yaz dönemi göreceğiz. Hem kanatlardaki oyuncu eksiklikleri özellikle ligin ilk yarısında. Arasında Mario'nun sağ kanatta oynadığı dönem hakikaten çok kötü bir performanstı. Sol ona dikkat ederseniz ilk maçlarında oynattığını ve verim aldığı maçlarda sağ kanatta, sol kanatta verim aldı. Ya da 8 numarada oynadığı Sivasspor maçı vardı mesela. Orada verim aldı. Ama son bir iki maç sonradan oyuna girdiğinde yine sağ kanatta oynattı. Yine verim alınamıyor. Yani Mario sahada olmuyor, solda oluyor, içeri devrildiğinde bazen orada takıma katkı sağlayabiliyor soldan. Onun dışında neredeyse düz bir takım oyuncusu yani Quaresma'yı izleyen, gözle izleyen tribünler ile tatmin olmaması çok doğal. Bir takım oyuncusu ama hani problem çözen, iş bitiren bir kanat oyuncusu değil. Dolayısıyla takım iyi olduğunda onun da iyi olduğunu her zaman görüyoruz. Onun dışında Immobile'nin sorunu şuydu; İmmobile ligin ilk bölümünde goller attı ama orada kaçan nokta şuydu; Attığı gollerin büyük bir bölümü penaltıya penaltı üzerine geldi. Şimdi kanat organizasyonundan akan oyunda işte savunma arkası koşullardan falan çok sınırlı sayıda gol sayısı. Akan oyunda olmayan bir santraforunuz var. Rakibi bozup, savunma arkası koşusu yapıp oradan gol bulamayan bir santraforunuz var. Şimdi birinci santrafor bu problemi yaşarken dönüp kulübeye bakarsanız ikinci santraforundan belki bir katkı alabilirim kulübeden gelen oyuncudan. Beşiktaş'ın kulübesinden gelen oyunculara bakıyorsunuz. Semih bu sezon 4 golü var Mustafa'nın bir tane süper kupada var, başka da yok. Dolayısıyla yaz döneminde yapılan bence bir hata var ortada. O da Immobile alındı evet tamam ama adına net bir santrafor alınmadı. Şimdi Galatasaray'da İcardi var. İcardi varken Batshuayi Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra üzerine alındı. Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz Dzeko varken Cenk Tosun alternatif olarak tecrübeli bir oyuncu olarak kadrosuna kattı. Devamında En Nesyri'yi aldı. Üçer tane santrafor bakıyoruz. Beşiktaş'ın santrafor rotasyonu nasıldı? İmmobile, henüz yarım sezon oynayan, daha yeni kendini göstermeye başlayan Semih Kılıçsoy ve ilk kez bir sezon geçirecek olan Mustafa Hekimoğlu. Dolayısıyla burada bir hata yapıldı. Yeni sezonda Beşiktaş'ın 1 değil 2 santrafor alması gerektiğini düşünüyorum. Yönetim Hoca belki farklı düşünecektir bilemem. Bu benim şahsi görüşüm. Beşiktaş bir santraforu alıp da yola çıkarsa hata yapar. Ogün Şahinoğlu duhuliye.com/ özel haber HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.