• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

''Semih, 30 yaşında yıpranmış bir oyuncunun mantalitesine sahip..."

Aaryan

Forum Üyesii
Spor yorucusu Hikmet Pınarbaşı'nın görüşleri şu şekilde...Hikmet Pınarbaşı: "Burada yöneticilerin böyle gereksiz bir havaya girdiğini seziyorum. Yirmi yılda bir tane oyuncu çıkardıkları için Türk futbol kulüpleri, o yirmi yılın yirminci yılına denk geldiğinde "Tam oyuncu çıkardık işte, dünya yıldızı olacak falan" diyorlar. Oyuncular da mantal anlamda doğru beslenen isimler olmadıkları için bir anda kendilerini kırk milyon euroluk adam zannediyorlar. Şimdi, Semih ile alakalı benim sosyal medyada da yaptığım eleştiriler vardı; o dönem pik performansını gösteriyordu. Dedim ki: Semih'in mevki tercihini yapması lazım, bir. İkincisi, atletik performans konusunda onu yanlış yönlendirecekler. Doğru isimlerle çalışması lazım. Netice itibariyle, haklı çıktım diye gurur duymuyorum, ama benim görebildiğim bir şeyi Türk futbolunda bir takımı yönetenlerin de görebiliyor olması lazım. Yani adama kırk milyon euro'ya satacağız, dünya kulüpleri gelip kapımızda sıraya girecek demeyi biliyorsanız, bu oyuncunun gelişim periyodunu da bir zahmet doğru programlayın. Her tarafta Semih'i otuz beşin altına satmayacağız diye röportajlar veriyorsunuz, el altından tweetler attırıp haberler girdiriyorsunuz. O zaman oyuncunun geleceğiyle de ilgilenin; bugün geldiğimiz noktada on dokuz yaşındaki Semih Kılıçsoy, otuz yaşında yıpranmış bir oyuncunun mantalitesine sahip."Hikmet Pınarbaşı: "Şimdi yükledin sırtına Beşiktaş'ın lokomotifi, dokuz numarası. Altyapıdan yetiştirdik. 'Özkaynak, özkaynak' lafından da ayrıca böyle irite edici bulurum. Özkaynak! Kaç tane öz kaynağın var? Semih'ten önce ürettiğin oyuncu kim? Galatasaray için de aynısı şu an. Şöyle örnek vereyim: Trabzonspor'un U-19 takımının finaline kadar hiçbir milli takım görevlisi gidip izlemedi. Kimsenin umurunda değil bu çocuklar. Ama bir silkelenme olduğu zaman diyorlar ki: 'İşte bakın nasıl oyuncu yetiştirdik, görüyor musunuz?' Hiçbir tarafında yoktunuz. Netice bu arada. Bugün geldiğin noktada Cagliari'ye kiralık gönderiyorsun. 'İşte öz kaynağım, benim gelecekteki dokuz numaram. İşte kırk milyon euro kazanacağız ondan, sıfır lira masraf, kırk milyon kar!' Nerede? Şimdi bakıyoruz: yok. Ama işte burada kulüplerin, oyuncuya atletik performans anlamında yetebiliyor olması lazım. Yani marka atletik performans merkezlerinden her hocayla çalışan kişi, dünyanın en iyi kanadı, en iyi santrforu olmuyor. Herkesin farklı bir anatomik yapısı vardır. Her mevkinin farklı bir gereksinimi vardır. Türkiye'de herkesi Adama Traore yapmaya çalışıyorlar. Ben onu anlamıyorum yani. Barış sonradan doğru yolu buldu. Şimdi Sacha Boey'e bakalım mesela. Sacha Boey'in gelişim periyodunda bireysel antrenörünün muazzam katkısı var. Evet. Semih'e bakalım, hangi yönde gitti performansı? Doğru ismi seçmezsem, işte Cagliari diye araya böyle 'satın alsam mı, almasam mı?' diye düşündürülen opsiyonlarda... Oyunculara da tavsiyem net, onunla tamamlayayım: Kendilerine her gelen söylemi, kişilere güvendikleri için doğru kabul etmesinler. 'Sen şöyle adamsın, sen böyle oyuncusun. Şunu yaptığımız zaman var ya şunlar olacak!' Olmuyor işte. Ya onlarca örneği var bunun yaşanmış."duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.