Aaryan
Forum Üyesii
Beşiktaş Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer’in geçtiğimiz günlerde basına verdiği röportaj, Türkiye’de de gündem olmaya devam ediyor. Sports Digitale YouTube kanalında açıklamalarda bulunan yorumcu Umut Öztürk, Solskjaer’in “onlara yaklaşmaya çalışacağız çünkü çok gerideyiz” şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Umut Öztürk, Solskjaer’in bu açıklamasının genel kamuoyunda hoşnutsuzluk yarattığını belirtse de, konuya farklı bir perspektiften yaklaştığını ifade etti.Umut Öztürk, Solskjaer’in açıklamalarına şu sözlerle katıldı:"Solskjaer’in yayınlanan röportajında Beşiktaş genel kamuoyunun hoşnutsuz olduğu “onlara yaklaşmaya çalışacağız çünkü çok gerideyiz” açıklaması öne çıktı. Ancak ben konuya biraz farklı bir yerden yaklaşmak isterim. Öncelikle Solskjaer’e, gerçekçiliğe dayanan ve popülizmden uzak bu itirafı için teşekkür etmek istiyorum bir Beşiktaş yorumcusu olarak. Çünkü Beşiktaş geçen sezon da rakiplerinden çifter haneli puan farkı yemiş, ardından göreve gelen yeni yönetim çok daha popülist açıklamalar yaparak kulübü hem gereksiz ekonomik yükümlülüklere sokmuş hem de taraftara gerçekçi temellere dayanmayan umutlar satarak yeni sezona başlamıştı. Bu nedenle Beşiktaş taraftarının bu sezon yaşadığı hayal kırıklığı, geçtiğimiz sezondan çok daha fazla olmuştu.Dolayısıyla Solskjaer’in “öncelikle onlara yaklaşmalıyız” açıklaması, hem daha gerçekçi hem de popülizmden uzak hissettirdiği için çok olumlu buluyorum. Burada herhangi bir yorum katmadan, Solskjaer’in bu açıklamayı hangi mentalite ve kafa yapısıyla yaptığını anlatmak için yine bir Norveçliden örnek vermek istiyorum. Bodo/Glimt’in sportif direktörü Havard Sakariassen, Manchester United maçı öncesi Guardian’a yaptığı açıklamada, sezona hiçbir zaman “iç saha maçlarının %80’ini kazanacağız” ya da “şu kupayı alacağız, ligde şampiyon olacağız” hedefiyle başlamadıklarını, bunun yerine “dünden nasıl daha iyi olabiliriz?” sorusuna odaklandıklarını belirtmişti.Elbette Bodo’nun ligdeki yeri ile Beşiktaş’ın Türkiye Süper Ligi’ndeki tarihi ve yeri aynı değil. Ancak acı gerçekler ve başarısız geçen sezonlar söz konusu olduğunda, Beşiktaş’ın da artık beyaz bayrağı çekip Bodo gibi günden güne üstüne koyarak ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş’ın ihtiyacı olan şey “biz Beşiktaş’ız, şampiyon olacağız” anlayışından çok, belki de bu Avrupai bakış açısıdır. Şöyle bir örnek vermek istiyorum: Süper Lig’i 5 birimlik bir duvar olarak düşünelim ve bu duvarın tepesinde Fenerbahçe ile Galatasaray’ı konumlandıralım. Beşiktaş şu anda bu duvarın 1. seviyesindeyse, yaptığı her sıçrama denemesinde 3. birime kadar çıkıyor ama ardından çok daha sert şekilde 1’e düşüyor. Benim önerim, Beşiktaş’ın 3. seviyeye çıkmak yerine biraz daha güç toplayıp, gelişimine izin vererek doğrudan 5. seviyeye sıçramasıdır. Bu da mevcut ekonomik şartlar düşünüldüğünde çok daha akılcı bir yaklaşımdır.Sonuç olarak, Solskjaer’in açıklamaları taraftarın duymak istediğinden uzak olsa da, Beşiktaş’ın gerçekleriyle daha uyumlu olduğu için desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum."Haber1903HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..