• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Türkiye'de hızlı tüketim pazarı büyüdü

TuzLuk

Forum Üyesii
Türkiye'de hızlı tüketim pazarı büyüdü

Türkiye’de geçtiğimiz yıl hızlı tüketim pazarı yüzde 81 büyüdü. Kişisel bakım, ev bakım ve gıda ürünlerinde güçlü büyüme performansı öne çıktı. En yüksek büyüme yüzde 54'le buzlu kahve tüketiminde yaşandı.

Avrupa'da tüketimin düştüğü 2023 yılında Türkiye'de hızlı bir büyüme yaşandı. Araştırma şirketi NielsenIQ, Türkiye’de sigara ve alkol hariç hızlı tüketim pazarının geçen yıl ciroda yüzde 81 oranında büyüdüğünü açıkladı. Bu dönemde hacim büyümesi yüzde 6, fiyat değişimi ise yüzde 71 oldu. 2023 yılında başta kişisel bakım, ev bakım ve gıda olmak üzere tüm ana gruplada güçlü bir büyüme performansı izlendi. Kişisel bakım yüzde 8, kağıt ürünleri yüzde 10, ev temizlik ürünleri yüzde 6 ve alkol hariç gıda kategorileri yüzde 5 hacim büyümesi kaydetti. En fazla büyüme kaydeden ürünler yüzde 54'le buzlu kahve, yüzde 32 ile hardal ve yüzde 31'le erkek parfümleri oldu. Hızlı tüketim ürünleri 2024 yılına da güçlü bir başlangıç yaptı. Ocak 2024’te Ocak 2023’e kıyasla ciro bazında yüzde 72, hacim bazında yüzde 9 büyüme kaydedildi. Ocak'ta en çok hacim büyümesi kaydeden ana gruplar dondurma, süt ürünleri ağız bakım ürünleri ve atıştırmalıklar oldu.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.