Aaryan
Forum Üyesii
Ergin Aslan:"Beşiktaş, Avrupa kupalarına katılmadı henüz. Beşiktaş ön eleme oynayacak. Yani Avrupa kupalarına katılmak için ön eleme oynama hakkı kazandı. 2 tur + play-off, değil mi? Ön elemede elendiğin zaman Konferans Ligi’ne de gidemiyorsun, veda edip dönüyorsun. Şimdi ne anlatacağız? Hani, Avrupa kupalarına gitmiş mi oldu Beşiktaş?Şimdi mali yükünden de bahsedeyim mi? Az önce söyledik: 28 gün, artı 28 milyon. Ama o 28 milyon verilecek paranın farkı yoksa… Bu bahsettiğin gibi iki tane deplasmana gidilecek. Bunların yolculuk masrafları, maç başına paralar… Yani aslında masraf daha da fazla. İşte bu, affedilemeyecek bir şey. Takım adına… Kimse kusura bakmasın, ben affedemiyorum bunu.Yani Beşiktaş üçüncü olma imkânını bu kadar yakalamışken ve Avrupa kupalarını garantilemişken, bunu bu kadar riske atması... “Zaten biz dördüncülüğü hak ettik,” ben bunu kabullenemiyorum ve affedemiyorum. “Sen kimsin?” diyeceksiniz. Affedemiyorsan etme. Beşiktaşlı olarak, hasbelkader bir yorumcu olarak böyle bakıyorum bu işe. Olacak iş değil ki!Niye, “Şampiyon olmadın” diyen yok ki sana. Yani bu kadar sıradanlaştırılıp normalleştirilecek bir şey değil bu. Bunun farkında olmayan herhangi bir futbolcunun Beşiktaş’ta kalmaması lazım. Kapısından bile geçmemesi lazım.Üçüncü olmakla dördüncü olmak arasındaki farkı 3 hafta, 5 hafta önce kavrayamamışsan… Son Bodrum maçını kazanmak bir şey ifade etmiyor ki! Sen nasıl yenilirsin içeride Rize’ye? Nasıl Alanya’ya o puanı verirsin? Nasıl Göztepe maçında öyle dönersin? Bir sürü Başakşehir maçı var içeride. Hangi birini sayayım şimdi?Bunun bilincinde olmayacak oyuncunun kendine de saygısı yoktur, futbola da saygısı yoktur. Sözleşmesi olduğu kulübe de saygısı yoktur. Sahada görmek zorundayız biz bunu.Öyle bir oynarsın ki direkten döner, 90 dakika zorlarsın, kontradan bir gol yersin; dersin ki, “Bu futbolun içinde var, yapacak bir şey yok.” Ama öyle de olmadı.Bunu kabullenmeyecek, bunu affetmeyecek, bunu ciddi bir sorun olarak kabul edecek bir anlayışa ve zihniyete ihtiyaç var. Kulübede de, sahada da, yönetimde de.Ortama bakıldığında, futbol çok acımasız bir hale geldi. Sen de futbolda böyle davranmak durumundasın. Sahaya böyle davranmak zorundasın. Sahada vazgeçmeyen, acımasız bir görüntü vermek zorundasın.Adam sakatlamaktan bahsetmiyorum. Ne demek istediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum."duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..