• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

7 ton toplandı, kilosu 90 TL: Silifke'den Rusya'ya gönderiliyor

TuzLuk

Forum Üyesii
7 ton toplandı, kilosu 90 TL:  Silifke'den Rusya'ya gönderiliyor

Mersin' in Silifke ilçesinde hasadı süren çilekler, kilosu 90 TL'den Rusya'ya ihraç ediliyor.

Türkiye’nin önde gelen çilek üretim merkezlerinden Silifke’de yoğun hasat dönemi başladı. Özellikle topraksız tarım yöntemiyle üretilen çilekler, zirai donlardan etkilenmeden verimli bir sezon geçiriyor.

Dalından özenle toplanıp paketlenen çilekler, 90 TL'den Rusya'ya ihraç ediliyor.

90 dönümlük topraksız çilek seralarında şu an 90 işçiyle hasat yaptıklarını belirten üretici Mustafa Yazıcı, günlük 7 ton çilek toplandığını ifade etti. Yazıcı, havaların ısınmasıyla rekoltenin artacağını ve işçi sayısının 350’ye çıkacağını söyledi.

Atayurt Hal Dernek Başkanı İbrahim Kaynar ise ilçe genelinde açık arazide 6 bin dönüm, sera ve topraksız üretimde ise 2 bin dönüm alanda çilek üretimi yapıldığını vurguladı.

Kaynar, bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. Geçen haftaki soğuklar nedeniyle yüzde 10-20 rekolte kaybı yaşadıklarını aktaran Kaynar, “Çilekte küçük bir miktar rekolte kaybımız olsa da ürünlerimiz toplanmaya başlandı. İç piyasada çileğimizi 85 TL’den, dış piyasaya 90 TL'den satış yapıyoruz. Ürünlerimiz Rusya'ya gidiyor. Çiftçilerimize verimli bir üretim yapmak için uyarılarda bulunuyoruz. Bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.