• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Beşiktaş temel sorunlarını belirledi, çözüm yolda!

Aaryan

Forum Üyesii
Beşiktaş 2025 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısında Beşiktaş Genel Sekreteri Sayın uğur Fora'nın konuşmasının değerlendirilmesi Son Divan toplantısında yaşanan üzücü olaylar Yönetim adına konuşan Genel Sekreter Sayın Uğur Fora’nın konuşmasının çok önüne geçti. Yönetim Kurulunun kulüp sorunlarının tespiti ve çözümleri çok değerliydi. Kulüp işleyişinin temel sorunları çok doğru tespit edilmiş ve sorunların çözümü ile ilgili değerlendirmeleri kısa sürede çok iyi bir çalışma yaptıklarının bir göstergesiydi. Sayın Uğur Fora’nın konuşmasındaki kulübün temel sorunlarındaki tespitleri: Uğur Fora; Mazbatamızı aldıktan sonra karşılaştığımız tablo, iş akış süreçleri darmadağın olmuş, belirsizlik, verimsizlik had safhadaydı. Sportif ve finansal açıdan bizi nasıl bir tablonun beklediğini az çok bekliyorduk, biliyorduk. Ama kurumsal yapının çöktüğünü, kurum sadakatinin azaldığını tahmin etmiyorduk. Çalışanlarımızın ve sporcularımızın şevki kırılmış, moralsiz ve mutsuzdular. Mutsuz bir kulüp devraldık. Yorum: 3 yıl içinde yapılan 1 olağan, 2 olağanüstü başkanlık seçimleri ile toplamda 3 seçim, 4 başkan ve onlarca yönetici ile sürekli değişen yönetim biçimleri önemli bir istikrarsızlık, zaten çok zayıf olan kurumsal yapıyı sekteye uğratmış, mutsuz bir çalışanlar ordusu yaratmıştır. Uğur Fora; Birinci önceliğiniz güvenli, günümüz teknolojisine ayak uyduran, uydurabilen bir bilişim altyapısına sahip olmalısınız. Yorum: Denetim Kurulunun sürekli raporlarında belirttiği bilişim alt yapısı uzun yıllardan beri hiçbir yönetim tarafından yatırım yapılmamış, yenilenmemiş, mevcut teknoloji çağın çok gerisinde kalmış bir nevi kendi kaderine terk edilmiştir. Son yıllarda Bilişim Müdürlüğü pozisyonu sürekli değişime uğraması istikrarsızlığı beraberinde getirmiştir. Uğur Fora; Çözüm ve uygulayacağımız yol haritasını belirledik. Satın alma süreçlerini başlattık. Süreçleri takip ediyoruz. Yorum: Mevcut yönettim kurulunun bilişim teknolojileri konusunu öncelik olarak ele alması , satın alma sürecinin başlatılması kurumsal yapının tekrardan kurulması için çok değerlidir. Uğur Fora; Bilişim sistemimizi mutlaka ayağa kaldırmalıyız. Kurumsal veri tabanını oluşturmasını sağlayacağız. Dijital müşteri ilişkileri yönetimini çok önemsiyoruz. Taraftarımıza satış, pazarlama, hizmet, e-ticaret gibi faaliyetlerimizi mutlaka geliştireceğiz. Yani çok değerli olan üye ve taraftar datamızı mutlaka kulübe kazandıracağız. Yönetimler bilişim altyapısına, uzman insan kaynağına yatırım yapmıyorsa, Datasını sağlıklı toplayamadığı gibi hiç işleyemiyor. Ama bir iletişim ve pazarlama stratejileri olmadığı için her şey havada kalıyor. Yorum: Yüksek teknoloji çağında Data büyük önem taşımaktadır. Kulübün 3 temel datası vardır, Kulüp üyeleri datası, Kartal Yuvası alışveriş datası ve APP üye datası, bu verilerin her biri ayrı bir yerde durmaktadır, bu üç data tek bir merkezde toplanmalı ve işlenmelidir. Yönetimin dataları önemini ortaya koyması değerlidir. Uğur Fora; Bütün bu hazırlıklar bilişim stratejimiz. Planımızın uygulandığında çok daha yararlı olduğunu göreceksiniz. Bilişim iletişim stratejik planımız hazır. Beşiktaş. Şirketlerin organizasyon yapıları günümüz teknoloji ve rekabet standartlarına getirilmeli. Dijital verilerin depolanması, analizi ve amaca uygun kullanımı yani kurumsal veri tabanı mutlaka oluşturulmalı. Uğur Fora ; Üyelik ve sicil sistemleri çok geri. Tüm süreçler dijital olmalı. Üyelik işlemlerinin tamamen dijital ortama taşıyoruz. Yorum: Kulübün önemli sorunlarından birisi üyelik programını çok eski olması. Zamanında web tabanlı sisteme geçilseydi geçmiş yıllarda yapılan üyeliklerde usulsüzlüklerin hiçbir olmazdı. Program belgesi eksik bir üyeliği sisteme girilmesine müsaade etmezdi. Çağımızda artık online üyelik normal bir sistemdir. Uğur Fora; Tüm bilgi sistemlerini ayağa kaldırıyoruz. Mevcut sistem çok eski ve düşük kapasiteli. Kulübün dijital muhasebe finansal altyapısını mutlaka güçlendireceğiz. Finansal muhasebe tarafında günlük raporlama takip sistemi yok. Olağan muhasebe programı yetersiz, istediğimiz verimlilikte raporlama yapamıyor.Bir tuşa bastığınızda Beşiktaş'ın mali tablolarını ve tüm resmini görmeliyiz. Yorum: Yine Denetim Kurulunun raporlarında özellikle belirttiği muhasebe sisteminin yenilenmesi büyük önem arz etmektedir. Divan Kurulu toplantılarında ilk eleştri raporların üyelere geç ulaştığı yönündeydi. Divan kurulu raporlar bize 2 gün evvel geldi açıklaması yaparken, Denetim Kuruluda belge ve bilgilerin kendilerine geçi ulaştığını belirtiyordu. Aslında sorunun kaynağı ne Divan Başkanlık kuruluydu nede Denetim Kuruluydu, Muhasebe sistemin çağın çok gerisinden kalmasından dolayı belge ve bilgiler Denetim Kuruluna sürekli geç verilmesinden kaynaklanıyordu, Yönetimler bri Futbolcuya Milyonlarca Avro para öderken ne Muhasene sistemine, ne bilişim teknolojilerine hiçbir yatırım yapmaması kurumsal işleyişi sürekli sekteye uğratıyordu. Uğur Fora; İç denetim yönetmeliği ve disiplin yönetmeliklerini güncel hale getirdik. satın alma ve ihale süreçlerini uygulama esasları, evrak kayıt, dosyalama ve arşiv işlemleri esasları, dokümanları hazırladık. Yönetim kurulu kararları ile uygulamaya geçirdik. Yorum: Maalesef uzun yıllardan beri Kulüp ve bağlı şirketlerimizi iç denetim yapacak bir birimi yoktu, 2024 yılının ortasında yeniden oluşturuldu. Mevcut yönetimin iç denetim birimine değer vermesi, kulüp iç disiplin yönetmeliği hazırlaması, evrak kayıt, dosyalama ve arşiv esaslarına eğilmesi çok değerlidir. Geçmiş yıllara ait kağıt belgelerinde dijital ortama taşınması planlanalıdır. Uğur Fora; Yine her yönetimin şikayet ettiği ama bir türlü düzeltip kurumsal hale geçiremediği insan kaynağı yönetimi, yöneticilerin sürekli bu alana müdahalesi, adamcılık, bir türlü engellenememiş işe alım süreçleri, performans yönetimi, çalışanların eğitimi, terfi ve görev değişikliği süreçlerindeki bu güne kadar yaşanmış olumsuzlukları ortadan kaldırıyoruz. Yorum: İnsan Kaynağı yönetimi maalesef gelen her yönetim tarafından alt üst edilmiş, liyakatsiz kişiler işe alınmış ve maaş standartları oluşturulmamış, maaşlar ne yazıkki piyasa ortalamasının altında kalmıştır. İnsan Kaynağı birimi sağlıklı bir yapıya kavuşmadan kurumsal bir yapıdan bahsetmek mümkün değildir. Uğur Fora; Bir diğer harekete geçtiğimiz ve yapılandırdığımız nokta Beşiktaş Süper App'in de içinde olduğu pazarlama, iletişim, marka yönetimi konusu. Oradaki dağınıklık ve yetersizliği toparlıyoruz. App'i çok önemsiyoruz. Yorum: Süper APP projesi orta vadede yüksek getirisi olan değerli bir projedir, çok iyi başlamış ama bu projede olağanüstü seçim yüzünden fazla ilerleme şansı bulamamıştır. Mevcut yönetimin bu projeyi önemsemesi çok değerlidir. Uğur Fora; Kulübün satış departmanı maalesef yok. Kulübe ancak talep gelince karşılamaya dönük bir yapı var. Çağdaş bir satış pazarlama yapısı kurguluyoruz. Göreceksiniz sponsorluk, loca ve koltuk satışlarında fark yaratacağız. Stadımızı yaşam süresini gün ve saat bazında arttıracağız Yorum: Endüstriyel Futbolun en önemli unsurlarından biriside pazarlama olduğu bir gerçektir. Daha çok gelir elde edebilmek için yeni bir pazarlama stratejisi ortaya konma çalışmaları çok önemli ve değerlidir. Mevcut borçların azaltılması için sağlıklı bir pazarlama stratejisinin ortaya konması büyük önem arz etmektedir. Yorum: Yukarıdaki konuşmanın kısa özetlerinde görüldüğü gibi 3.5 aylık Yönetim Kurulu sorunları tespitinde oldukça isabetli analizlerde bulunmuştur. Çözümlerinde son derece yerindedir. Başta Divan kurulu olmak üzere, diğer kurullar ve Genel Kurul üyeleri çözümlerin sağlıklı olarak uygulamaya geçmesi için her paydaş üstüne düşen görevleri yerine getirmelidir. Takipçisi olmalı denetim görevini yerine getirmelidir. Son olarak bu önemli sorunlar ortadayken, iş akış süreçleri darmadağın olduğu, mutsuz çalışanların olduğu tüm sorumluluğu Eski Başkan ve Yöneticilere yüklemek haksız bir tercih olur. Yarı kurumsal yapı bu kadar sekteye uğrarken üst düzey Profesyonel Yöneticilerin sorumlulukları, müdahale etmemeleri, bu kadar sorun birikirken sadece ay sonunda alacakları maaşı beklerken sessiz kalmaları Yönetim Kurulu tarafından ayrıca sorgulanmalı değerlendirmelidir. Blogspot/Ünal Ceval duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.