• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

“Beşiktaş’ın 6 numarası değil...”

Aaryan

Forum Üyesii
Eski milli futbolcu İlhan Mansız,Yeni Açık YouTube kanalında Al Musrati’nin siyah-beyazlı formayla sergilediği performansa dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Al Musrati’nin asıl görevini yerine getiremediğini ifade eden Mansız, 6 numara pozisyonunun gerekliliklerini şöyle anlattı: "Al Musrati, 6 numara olarak alındı. 6 numarada oynayan bir oyuncunun oyunu kesebilmesi lazım. İkili mücadelelerde iyi olmasını beklersin. Eğer ikili mücadelelerde çok iyi değilse, bu sefer en azından oyunu okuyarak, ön sezgileriyle pas yollarını kesip hücum yapan takımın toplarını kapması gerekir. 6 numaranın görevi budur. Yani savunmanın önündeki oyuncu bunları yapabilmeli." Mansız, modern futbolda 6 numaraların ofansif yönünün de önemli olduğuna dikkat çekti: "Modern futbolda 10 numara gibi olduğunu düşünelim, yan görevleri vardır. Mesela oyunu kurmak, topa sahip olduğunda savunmadan çıkarken ilk oynayacağın top 6 numaraya gelir ya da stoperler arasından top alır. Al Musrati’de de ayakları iyi dedin, bunu dışarıda da söyledim. Evet, baskı yapılmadığında uzun topları var. Fakat birçok kez baskı altındayken yaptığı pas hataları, tercihleri... Sürekli yana veya arkaya oynarsa, genelde burada bir 6 numarada sıkıntı vardır." Mansız, 6 numaranın oyunu hızlandırabilme yetisine sahip olması gerektiğini belirtirken Galatasaray örneği üzerinden açıklamasını sürdürdü: "Galatasaray’ın Mertens’ten sonraki 10 numarası Gabriel Sara. Sara, Mertens kadar etkili mi? 10 numarada değil. İyi bir oyuncu, 8 numarada daha iyi oynuyordu. Sakatlıklardan sonra biraz düşüşe geçti diyelim. Fakat 6 numarada oynayan Torreira ön plana çıktı. Sadece defansif anlamda değil, ofansif anlamda da skora katkısıyla." Al Musrati’nin bu yönlerden eksik kaldığını belirten İlhan Mansız, sözlerini şöyle noktaladı: "Al Musrati’de bu tempoyu, bu ileri görüşü; oyunu yönlendirmesi, topla çıkışı, atağa kalkabilmesi veya topla oyunu hızlandırmasını bir türlü göremedim. O yüzden ben Al Musrati’nin modern futbolda, temponun düşük olduğu liglerde rahat bir şekilde oynayabileceğini düşünüyorum. Ama Beşiktaş’ın 6 numarası bana göre değil, ne yazık ki." duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.