Aaryan
Forum Üyesii
Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, Kafa Sports ekranlarında siyah-beyazlı takımın teknik patronu Ole Gunnar Solskjaer’i hedef alan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yalçın, Norveçli hocanın hem açıklamalarını hem de saha içi yaklaşımını sert şekilde eleştirdi.Yalçın, “Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yendikten sonra da ben bu açıklamaları yaptım. Bu galibiyetler günü kurtarır. Anadolu takımlarıyla oynanan maçlarda hem kötü oyunlar hem kötü sonuçlar... Ben bu teknik direktörde o vizyonu göremedim. Birileri ona anlatsın nerede çalıştığını. Beşiktaş'ta çalışıyor, Beşiktaş'ın hedefleri ne, Beşiktaş neden o ligde, amacı ne...” dedi.Solskjaer’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “1 ve 2’ye yaklaşmaya çalışacağız” açıklamasına tepki gösteren Yalçın, “Geçen de bir açıklama yapmış, ‘1 ve 2’ye daha fazla yaklaşmaya çalışacağız’ diye. Birisi ona anlatsın, çok uzun ömürlü olmaz bu açıklamalarla çünkü” ifadelerini kullandı.Norveçli teknik adamın son dönemdeki açıklamalarını da değerlendiren Sergen Yalçın, “Solskjaer güzel bir açıklama yapmış ama ‘Yapamıyoruz’ kısmını anlayamadım. ‘Yapamıyorum’ dememiş, herkesi almış içeriye. Beşiktaş olarak bu kadar yatırım yapıp bu ligde 3.lüğü de yakalayamıyorsan zaten başarısızsın. Senden şampiyonluğu kimse beklemiyor bari 3. ol ki taraftar biraz mutlu olsun” dedi.Taraftar tepkisine de değinen Yalçın, “İnsanın çalıştığı yerin ne olduğunu bilmesi lazım bir yere gittiği zaman. Büyük takım hocasıysan böyle açıklamalar yapamazsın. Taraftar çok büyük tepki gösterdi, o tepki sonrası taraftarı alkışlamaya falan gidiyor. Adamın haberi yok hiçbir şeyden. En kötüsü o yani, hocanın ne olup bittiğinden haberi yok. O yüzden işi çok zor. İç sahada sen bir Anadolu takımına kaybettikten sonra gidip taraftarı alkışlayamazsın. Olmaz yani bu, Beşiktaş'ın hocasısın sen” ifadelerini kullandı.Yalçın ayrıca genç bir oyuncuya verilen 10 numara formasıyla ilgili de çarpıcı bir değerlendirme yaptı:“İnsanlar yanlış anlamasın söyleyeceklerimi ama bir şey söyleyeceğim. Böyle bir genç oyuncuya 10 numarayı veremezsin. 10 numarayı ben giydim yıllarca orada, veremezsin yani. 10 numarayı vereceğin adam belli bir pozisyona gelmiş ve kendini ispatlamış olmalı. Ben ilk A takıma çıktığımda 6 numarayı giyiyordum. Bir adam 10 numarayla sahaya çıkıyorsa, o adamın Maradona, Platini, Zidane gibi olması lazım... O çocuk şu anda o ağırlığı kaldırabilecek bir pozisyonda değil. Sen onu da zor duruma sokuyorsun, formayı vererek ona. O zaman beklenti büyüyor. O çocuk şu anda beklentiyi verebilecek durumda değil ki. 5 metreye pas yapamıyor. Yatırım yapılmış anlıyorum ama bi olsun, en azından bir şeyler olsun. Gereksiz işler, 10 numara ağır bir formadır.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..