Aaryan
Forum Üyesii
Beşiktaş Bodrumspor maçı öncesi konuşan Ali Gültiken, hem son dört yılda yaşanan başarısızlıkları hem de alınan genel kurul kararını değerlendirdi. Oyuncu tercihinden çok, bu tercihleri yapanların sorumlu olduğunu söyleyen Gültekin, yönetimin camiaya danışmadan geniş yetkiler istemesini eleştirdi.Ali Gültiken:“Son 4 yıldır bu kadar kötü geçen sürecin yalnızca oyuncu seçimiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu kararları veren yöneticilerin de sorumluluğu olduğunu görmemiz gerekiyor. Beşiktaş’ta yönetim kurullarına gelen, kulübü yönetmek isteyen ve bu süreçte karar veren insanların ciddi bir başarısızlığı var. Bu durum, kulübe büyük zararlar verdi. Bugün yaşadığımız sezon da bunun bir örneği.Tercih edilen oyuncuların maliyetlerine, kalitesine ve teknik direktör seçimlerine baktığımızda tam anlamıyla hayal kırıklığı görüyoruz. Beşiktaş tarihinde üst üste bu kadar uzun süre başarısız olunan, bu kadar erken yarıştan kopulan bir dönem yaşanmadı. Dört yıldır büyük paralar harcandı ama Eylül’de, Ekim’de Beşiktaş havlu attı. Bu tablo, kulüp tarihinde daha önce görülmemişti.Artık Beşiktaş’ın kendi içinde düzeltmesi ve yeniden yapılandırması gereken bir süreci var. Gündemde yokken bir genel kurul çağrısı yapıldı, 22 Haziran’da. Bu kurulda, Beşiktaş’ın gayrimenkullerine dair yatırım yapılması, kiralanması, bazı varlıkların satılması ve uzun vadeli – 10, 20 yıllık – kira anlaşmaları yapılması gibi kararlar alınması planlanıyor. Bu süreç, kulübün geleceğini etkileyecek çok önemli mali yetkiler içeriyor.Ancak camiada böyle bir gündem yok. Bu konuda önceden hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Hiç kimse bu sürece dahil edilmedi ve bir anda böyle bir genel kurul kararı alındı. Beşiktaş’ın varlıklarıyla ilgili daha önce borsa açılımı yapılmıştı. Şimdi de kaynak sağlama amacıyla yeni adımlar atılmak isteniyor.Ama burada asıl mesele şu: Önce güven sağlanmalı. Bu yönetimlerin öncelikle camianın güvenini kazanması gerekir. Süleyman Abi böyle bir adım atmak isteseydi, ‘Seba yaptıysa vardır bir bildiği’ derdik. Ama unutmayalım, Beşiktaş Genel Kurulu zamanında Süleyman Abi’ye vakıf kurma yetkisi bile vermediği için, o da başkanlığı bırakmıştı.Şimdi çok kısa bir sürede, bu kadar geniş yetki isteyen bir yönetim kurulu var karşımızda. Bu durum Beşiktaş camiasında ciddi tartışmalar yaratacaktır. Bu da doğal olarak camianın iç barışını, birlik duygusunu, yönetimin işleyişini ve mali süreci doğrudan etkiler.Bu 4 yıllık tablo, Süleyman Abi sonrası 25 yıllık dönemin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor; Beşiktaş artık mutlaka daha sağlam bir yapıya kavuşmalıdır.Çünkü bugün, içinde ciddi muhalefetler barındıran, parçalanmış ve sportif başarısızlıklarla iç dengesini kaybetmiş bir Beşiktaş yapısıyla karşı karşıyayız.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..