• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Finlandiya'da seçimi kaybeden Marin: Parti liderliğini de bırakacağım

HKeNN

Forum Üyesi
Hafta sonu yapılan genel seçimleri kaybeden Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Eylül ayında Sosyal Demokrat Parti (SDP) liderliğinden de istifa edeceğini açıkladı.

Helsinki'de gazetecilere konuşan Marin, 'kendisini üst düzey bir uluslararası görevin beklediği yönündeki spekülasyonlara rağmen' milletvekili olarak devam edeceğini söyledi ve "Eylül ayında yapılacak parti konferansında SDP lideri olarak devam etmeye çalışmayacağım sonucuna vardım. Bana uluslararası bir görev teklif edilmedi. Milletvekili olarak görevime devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Başbakanlık döneminin kendisine zarar verdiğini de söyleyen Marin, hükümetinin istifasını ise Perşembe günü sunacağını belirtti. Marin, "Bu yıllarda zaman zaman dayanıklılığım test edildi" ifadelerini kullandı.

Marin, görevi sürecinde sosyal faaliyetleriyle de gündeme gelmişti. Ev partisinde ve konserde dans ederken görüntülenen ve uyuşturucu testi yaptırılmaya zorlanan Sarin, makam odasında çekildiği ortaya çıkan iki kadının öpüşme fotoğrafının ardından da eleştirilerin hedefi olmuştu.

Marin ayrıca, bir sonraki hükümette Sosyal Demokratlar yer alırsa bakan olmayı beklemediğini söyledi.

"Benim de o bakanlar kadrosunda olma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Finlandiya'da düzenlenen genel seçimlerde, oylamayı muhafazakar Ulusal Koalisyon Partisi yüzde 20.8 ile birinci, Gerçek Finler Partisi yüzde 20 ile ikinci, Başbakan Sanna Marin'in liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti (SDP) ise yüzde 19.9 oyla sonuncu tamamlamıştı.

Bu içeriğin kaynağı Muhalif haber sitesidir.

gulsen06

Bayan Üye
Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.