Aaryan
Forum Üyesii
Futbol Arena YouTube kanalında Beşiktaş’ın transfer gündemini yorumlayan spor yazarı Çağdaş Sevinç, siyah-beyazlı kulüpte özellikle forvet ve kanat transferiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sezon sonu takımdan ayrılacağı yönünde söylentiler çıkan Ciro Immobile hakkında konuşan Sevinç, "Immobile çok uyanık, direkt o mesajı verdi. Gideceğimi söyleyenler var falan diyor... Kim söylemiş, o da belli değil. Özellikle bu kelimeyi kullandı ama öyle bir şey söyleyen de yok ki zaten. Immobile’nin gitmeyeceğini herkes biliyor. Net imza parası hariç aldığı maaş 6 milyon euro. Bunu prime döneminde dahi Serie A'da almıyordur. Çünkü Serie A’da net ücretler bu kadar yüksek değil. Şu an mesela abartılı ücret olarak sadece Vlahovic var, o da transfer şartlarından dolayı biraz öyle gelişti. Şu an bile Serie A’da Immobile’nin üzerinde net maaş alan 3-4 futbolcu falan vardır ki 35 yaşındaki Immobile’den bahsediyoruz. Arabistan konusunu da konuşmuştuk, eskisi gibi değil oradaki piyasa. Oraya bile cazip geleceğini zannetmiyorum açıkçası. Tabii umalım tersi olsun, iyi-kötü bir seçenek çıksın. Immobile kariyerinin son senesini ülkesinde geçirmeyi falan düşünsün, böyle hayalleri olsun. Como’ya gitsin, göl kenarında keyifli günler yaşasın, ailesiyle mutlu olsun. Ya da Arabistan’dan çok iyi paralar kazansın. Ama gerçekçi ihtimal, kalacak mecbur. Öyle gözüküyor." Onuachu’nun Beşiktaş'a ve Immobile ile oynama durumunda ne kadar uygun olduğu sorusuna da yanıt veren Sevinç, "Onuachu'nun Beşiktaş adına çok ciddi bir hedef olmadığını düşünüyorum. Biraz bilgilerim de o yönde. Alternatiflerden biri olarak listede yer alıyor muhtemelen. Ancak açıkçası kalitesi ve maliyeti düşünüldüğünde, fayda-maliyet dengesinde pek tercih edilecek bir isim olduğunu düşünmüyorum ben. Biraz profile uyuyor mu, ona da emin değilim. Bu tarz profillerde Weghorst ve Füllkrug isimleri belki daha öne çıkabilir. Onlarla uyumlu olabilir. İkisinin de golcülüğü üst düzeyde değil ama bağlantı oyuncusu olarak, pivot santrfor tanımına uygun isimler. Immobile ile uyumu, Immobile’ye bağlı. Yani çok istekli bir Immobile görmüyorum ben. Kaldı ki istekli olsa da fiziği bunu kaldırabilir mi? Son senesindeki bir düşüş vardı. Bunu başka şeylere, Lazio’nun oyununa bağlayan yorumcular vardı. Beşiktaş’ta ise daha ilk geldiği günden beri fizik kalitesi zaten sınırlı. Mesela aynı yaşlarda gelen Mertens’le bile kıyasladığımızda — aynı ligden geldi, aynı yaşlardalar — çok çok geride. Evet, Immobile takım içinde sorunlu bir oyuncu değil, bir sorun çıkarmıyor, antrenmanları aksatmıyor falan ama çok motive olsa bile Immobile’de o gücü ben görmüyorum." Beşiktaş’ın kanat transferine de değinen Sevinç, Cerny’yi Efecan Karaca’ya benzeterek çıkan haberleri değerlendirdi. Sevinç, "Cerny belli bir potansiyel olarak gözüküyor. Ben onu açıkçası biraz Efecan Karaca’ya benzetiyorum; hem tip hem oyun stili olarak. Türkiye’de o tarz maçlarda başarılı olabilecek bir profil olabilir. Beşiktaş’ın da öyle bir kanat oyuncusuna kesin ihtiyacı var. Hiç kimse olmayacaksa, Cerny olsun tabii ki, ben desteklerim açıkçası ama dün Serdar Adalı’nın açıklamalarını da dinledim, Solskjaer’in açıklamalarını da dinledim. Şu güveni verdiler: Çok ciddi bir araştırma yapılıyor, isimler çıkarılmış durumda, hedefler belirlenmiş durumda. Bunlara yatırım yapılacak. Bir ölçüde, öyle büyük isimler beklememesinin mesajını da verdi kimse. Yani Sörloth, Patrik Schick gibi isimler biraz hayal tabii. Onlar Beşiktaş için imkansız. Ama işte kanatta Cerny profilinde oyuncular olabilir. Genel lig performansı biraz dalgalı olsa da genel olarak beğenilen bir oyuncu." duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..