Aaryan
Forum Üyesii
Beşiktaş’ın gelecek sezon planlaması ve transfer politikası, camiada tartışma yaratmayı sürdürürken, spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu TRT Spor’da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlıların mevcut anlayışla başarıya ulaşamayacağını savunan Çilingiroğlu, kulübün yeniden yapılanması için zihniyet değişikliğinin şart olduğunu belirtti. Ezeli rakiplerin transfer stratejilerini örnek gösteren Çilingiroğlu, Beşiktaş’ın fark yaratabilmesi için farklı bir yol izlemesi gerektiğini ifade etti.Kaya Kaya Çilingiroğlu şu ifadeleri kullandı:"Kafayı değiştir, zor değil. Kafayı değiştirirsen daha kolay. Çünkü onlar aynı kafayla gitmeye niyetli, belli. Rakiplerin, Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın niyeti belli. Hâlâ Osimhen’de zorluyorsa Galatasaray, kendi şansını belli ki... Hocası da diyor zaten: "4 şampiyonluk, 26 hedefim." Onun için parayla yapmaya çalışıyorlar işlerini. Fenerbahçe de ona aynı şekilde karşılık verecek. Dolayısıyla Beşiktaş kafayı değiştirirse fark yaratacak. Trabzonspor da öyle.Sen şimdi her sene başında "Ben şampiyon olacağım, ben şöyle yapacağım, ben böyle yapacağım, öyle bir kadro kuracağım" dersen, dışarıdaki insan da der ki: "E adam haklı, benim başkan böyle konuşuyor." Halbuki benim gibi konuşan başkan olsa... Aldatmıyorum kardeşim kimseyi. Bu acı reçeteyi beraber çekeceğiz. Benden öncekiler yaptı yanlışları, ben bunu düzeltmeye çalışacağım. Bana vakit verin.Önümüzdeki sene mesela Beşiktaş’a 4-5 tane transfer gerekiyor. Noname ama sahada bakıyorsun ki bu futbolcu her şeyiyle futbolcu: mücadelesi, azmi, karakteri, profesyonelliği, arkadaşına yardımı... Dediğin zaman, beş tane böyle adam almış, bir tane sağlam kaleci almış, iyi bir santrfor almış falan... Bakıyorsun, her maç üstüne koyarak gidecek zaten. Bunu göreceğiz. Bu ışığı bana verirsen, ben beklerim. Ama bu ışığı sen bana vermez, sadece "Bekleyin" dersen, sonra gidip Immobile’leri almaya devam edersen... Olmaz abi. O Immobile hiçbir yere gidemez kardeşim. Sabaha kadar menajerini çağır, bu maaşla nereye gidecek bu adam ya? Bu adam futbolu bırakacak bizden sonra. Bunu da yaz bir kenara. Immobile 10 milyon maaşı nereden alacak abi? Bugün 10 milyon maaş alan dünyada kaç tane santrfor var ya? Lewandowski’nin maaşı kaç para acaba? 10 milyon kemiksiz. Immobile nereye gidecek ya? Hadi Lewandowski’yi geçtim, Rafinha kaç para alır? 10 milyon kemiksiz alamaz abi.Ben anlatıyorum defalarca, yüzlerce örnek verdim, isim isim. Hiçbir yere gidemez. Ha şöyle gider: Bir yerden 2 milyon alır, 1 milyon alır, geriye kalan 9’u sen verirsin, gider yani. Ben sana söyleyeyim mi? Immobile’yi kim getirdiyse Allah bildiği gibi yapsın diyorum onu. Çünkü böyle bir rakam yok. Rafa Silva bu parayı nereden alacak abi? 10 milyon imza parası, maaşı 6 mı ne... 3 yıl üzerinden hesaplarsan, imzayla birlikte 28 milyon desen, 3’e böl, 9 milyon da onun maaşı eder. Nereden alacaklar? Alamazlar. Yok öyle bir dünya ya."Haber1903HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..