• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

İşletme Yönetirken Nakit Akışını Kilitlemek mi, Esnek Tutmak mı?

hasankiremit

Forum Üyesi
Selamlr herkese, kendi işini yönetenler bilir; nakit akışı işletmenin nefesidir ama o parayı vadesiz hesapta boşta tutmakda hergün cebinden para eksilmesi demektir. Eskiden ödemeler için ayırdığım bakiyeyi vadeli hesaba koyardım, bu seferde ne zaman acil bir mal alımı veya indirimli tedarik fırsatı çıksa "vadem bozulmasın" diye elim kolum bağlanırdı.

Bu ikilemi aşmak için bi süredir INGyi kullanıyorum. En büyük kolaylığı, parayı hiçbir vadeye hapsetmeden gecelik getiri sunması; böylece param değerlenirken istediğim an, istediğim tutarı çekip ticari hamlemi yapabiliyorum. Üstelik işletme sahibi olarak sürekli para transferi yaptığım için dijitalden EFT ve FAST işlemlerinin masrafsız olması ay sonunda ciddi bi yükü üzerimden alıyor.

Siz ticari nakit akışınızda likiditeyi mi önceliyorsunuz yoksa getiri için parayı bağlamayımı tercih ediyorsnuz? Tecrübelerinizi merak ediyorm.

kıraçkıraç1

Forum Üyesi
Ticarette fırsatın ne zaman geleceği belli olmuyo, o yüzden parayı bağlamdan günlük nemalandırmk ve masrafsız işlem yapmak büyük avantaj sağlıyo.

gezginkız

Forum Üyesi
Bayan Üye
Kesinlikle katılıyorm; özellikle sık transfer yapan işletmeler için ING'nin sundğu bu esneklik ve masrafsızlık operasyonel hızı çok artırıyo.

hasankiremit

Forum Üyesi
Kesinlikle katılıyorm; özellikle sık transfer yapan işletmeler için ING'nin sundğu bu esneklik ve masrafsızlık operasyonel hızı çok artırıyo.
Kısacası ticarette hız kazandırır; parayı bağlamadan günlük getiri almak ve masrafsız işlem yapmak, fırsatları kaçırmadna nakdi en verimli şekilde yönetmemi sağlıyo.

sila dogru

Forum Üyesi
Bayan Üye
İşletmede nakit akışı çok önemli ama parayı vadesizde tutmak da değer kaybı demek. Ben bu denge için ING kullanıyorum; param günlük getiri sağlarken istediğim an çekip kullanabiliyorum. Özellikle masrafsız EFT/FAST da işimi kolaylaştırıyor. Siz likiditeyi mi yoksa yüksek getiri için vadeyi mi tercih ediyorsunuz?

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.