Aaryan
Forum Üyesii
Öncelikle Dusan'ın açıklamasından başlayalım. Dusan Türkiye Ligi'ne daha çok yeni, 3-4 senedir biliyor. Benim gibi eski basketbol izleyicileri ki, ben Sports dergiden beri bu basketbolu takip ediyorum. İyi bir izleyicisiyim. O zamanlar da şimdi de aynı ayrım var. Biz o zamanlar, “müessese takımları ile camia takımları ayrılıyor,Müessese takımları hep korunuyor” derdik. Halbuki öyle değilmiş. Aslında daha da basit bir tanımı varmış bu işin. Para verenle para vermeyen ayrımı varmış. Biz o zamanlar, camia takımları hatta Fenerbahçe de bunun içine dahildi. Daha az yatırım yapan, daha az sporcuya, daha az basketbol endüstrisine para veren kulüplerdik. Biz hala öyleyiz ama Fenerbahçe'nin onları satın alması, yönetimini devralıp daha sonra taraftarıyla vesairesi ile son 5-6 senedir de camia olarak tek başına devam ettiriyor. Acayip bir para enjekte etmesiyle bu sektöre, Anadolu Efes ile beraber para veren bir camia oldu.Bakın bunun altını çiziyorum. Bu hakemler, bu federasyon, bu endüstri, basketbol endüstrisi bu işi para verenle coşar. Bu iş böyledir. Yatırım yaparsanız karşılığını alırsınız. Euroleague de öyle bedava şampiyonluk vermiyorlar. CSKA 3-5 sene yatırım yaptı, sonra şampiyonluğu verdiler. Fenerbahçe keza öyle, Efes keza öyle. Basketbolda böyle bir şey var; bir de "Ya bu işi en iyi biz biliriz, siz kimsiniz?" diyen basketçiler var... Buradan hakemlere bağlayacağım. Düne döndüğümüzde hakem, sanki oranın kralı, her şeyi gibi hareket etti. Halbuki onlar biliyor kralın kim olduğunu ve krala hizmet etmek zorunda olduklarını, basketbol camiası böyledir, getirirsiniz bir yere kadar. Öyle çok iyi takım kurduk, düşük bütçeli takım kurduk falan filan öyle basketbolu şampiyon bitireceğiz, adama yedirmezler. İki hafta önce, Fener-Telekom maçı vardı, korkunç!! yani bizim dün faul sayıları falan palavra orada, Telekom'u da doğradılar. Ama basketbol böyle, hatırlayın bizim eski başkanlarımızdan Fikret Orman'ın Euroleague ile ilgili söylediği lafları, aynen birebir. Ne dediyse o devam ediyor ama yapacak bir şey yok, mücadeleye devam Dusan gayet de kendi dilinde ne anlatmak istediğini söyledi.Bu takım ligde ikinci oldu herkesi yendi, adam gibi yönetilirken biz herkesi yeniyorduk, ama iş play-off'a gelince hayal ettikleri finali, özür diliyorum, düzeltiyorum Anadolu Efes, Fenerbahçe finalini hayal ettikleri için onu yapıyorlar.Yapacak bir şey yok, bu olacak yani. Bundan sonra hakemler zaten işi rayından çıkardı, sağ avantajını karşıya geçirdi, moralleri bozdu, güveni kaybettirdi, bundan sonra normal yönetmeye başlarlar.Efes zaten güçlü takım. Dün bizim hocamız da söyledi. Çok iyi oyuncuları var. Bazen bu oyuncuların balı tutar, adamın her attığı girer, otuz beş sayı attı. Diğerleri de iyi oyuncu. Beşiktaş'tan iyi oyuncular baktığınızda, bizim 3-5 tane hatta 5 tane yabancı oyuncumuz da ıskarta!Normalde B sınıfı oyuncular ama çok iyi mücadele ettikleri için, çok iyi takım oldukları için ligi ikinci bitirdiler. Şimdi oyun biraz hızlandı… yani dünkü maçın temposunu seyrettiyseniz çok hızlı bir tempo vardı, Euroleague seviyesinde bir savunma yaptı Efes. Öyle olunca bizim biraz kendi özlediğimiz basketbolu görmemiz olmuyor ama yine de biz kazanmayı hak ettik. Ama hakem arkadaşlar karar verdiler, maçı bi oradan oraya almaya. Benim eski yıllarda, şimdi ismini vermeyeyim, çok da ünlü birçok yakın, hakem arkadaşım vardı basketbolda. “Bu sene şampiyon kim olur” diye sorduğumda sene başında “Daha karar vermedik” diye bir espri yapmıştı ama her şakanın altında da bir gerçek yatar yani. Dün de arkadaşlar çok güzel üflediler ellerindekini... Onların kime hizmet ettikleri onları ilgilendirir. Biz yine yolumuza devam edeceğiz.Bülent Bilirgenduhuliye.com/ özel haberHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..