• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Şeytan Ezanı Duyunca Gaz Çıkararak Kaçar Hadisi Doğru mu?

professionalist

Forum Üyesi
Şeytan Ezanı Duyunca Gaz Çıkararak Kaçar Hadisi Doğru mu?

Hem Buhari hem de Muslim'in sahih hadis kitapları olarak kabul edilen kitaplarında bu hadis yer alıyor.

Hadise göre şeytan ezanı duyunca sesli şekilde yellenerek kaçıyor.

Ben bir blogdan okudum ve bana tuhaf geldi. Bilgisi olanlar fikirlerini belirtsin lütfen.

Yazar

Forum Üyesi
Ben de ilk okuyunca “bu ne ya?” demiştim açıkçası

Az önce araştırdım da Hadis gerçekten var, hem Buhari’de hem Müslim’de geçiyor yani uydurma falan değil. Ama çoğu insanın takıldığı kısım o “gaz çıkararak kaçma” ifadesi. Onu birebir, fiziksel bir detay gibi düşünmek çok doğru olmayabilir.

Genelde şöyle yorumlanıyor: şeytan ezandan aşırı rahatsız oluyor ve panikleyip kaçıyor. O ifade de biraz küçük düşme, rezil olma ve hızla uzaklaşma durumunu abartılı anlatmak için kullanılır.

Yani mesele “şeytan gerçekten yelleniyor mu?” değil, “ezan okununca şeytan duramayıp kaçıyor” mesajı.

Hadis sahih kabul ediliyor, ama lafzı olduğu gibi düz mantıkla almak yerine biraz mecaz payı bırakmak lazım 👍

Linux

Owner
İlk defa böyle bir şey duydum.

all stars fire GIF by League of Legends

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.