Aaryan
Forum Üyesii
Gazeteci ve spor yorumcusu Fatih Doğan, TRT Spor’da Beşiktaş’ın gündemini yorumladı. Fatih Doğan: “Teknik direktör Solskjaer, her geçen gün Beşiktaş taraftar camiasının güvenini boşa çıkarıyor. Giderek kredisini tüketiyor. Buradan başlayalım. Çünkü söyledikleriyle eylemleri arasında çok ciddi farklar var. Birincisi, kamp bittiğinde ‘Muhteşem bir kamp geçirdik’ dedi ve ‘Maça hazırız’ dedi. Bugün maç oynandı ve Beşiktaş… Sadece sonuçla ilgili değil; oynadığı, oynayamadığı oyunla da işin açıkçası çok ciddi reaksiyon, tepki aldı. O yüzden hocaya sormak lazım: ‘Hocam, hazır dediğin takım bu mu?’ Yani Mourinho bile, kelimelerin ustası Mourinho bile, polemiklerin ustası Mourinho bile, bir taraftan ‘Hazırız’ derken diğer taraftan ‘Değiliz’ diyerek gerekçe sunarken, Solskjaer, ‘Hazırız’ dediği bir kampta otuz altı futbolcuyla nasıl çalıştığını ifade edemedi. Son basın toplantısına katıldım. Sordum: ‘Otuz beş oyuncuyla kampta çalışmak nasıl bir durumdu? Bir hafta kalmış maça nasıl hazırlandınız?’ Her oyuncuya şans vermeye çalıştı. Mesela buradan bir hikaye çıktı mı? Çıkmadı. İkincisi, maçlarda şunu hissettim: Normalde teknik direktörleri sezon maçlarında çok eleştiren bir figür değilim. Başkaları gibi ‘Hoca değişsin, hemen şu gelsin, bu gelsin’ yaklaşımı da doğru bulmama rağmen, iki şey beni kaygılandırdı kamp döneminde. Çok doğaçlama oynayan bir Beşiktaş izledim son iki hazırlık maçında, çıplak gözle. Yani oyuncular bir şeyler yapıyor ama… Mücadele ettiler vesaire, kazandı kaybetti değil. Hazırlık döneminde maçlar kazanılır, kaybedilir; ama bir oyun planınız olur, bir hikayeniz olur, bir stratejiniz olur. İşte sağ kanattan bindirirsiniz, soldan bir oyuncu kaçırırsınız, ön direk arka direk yaparsınız, orta sağdan kullandığınız zaman derin toplar atarsınız gibi… Bunları görmek istiyorsunuz. Ya bir şablon yok! Her sahaya çıkan oyuncu, rakibin durumuna, pozisyonuna göre bir strateji geliştiriyor. Doğaçlama oynuyor ve bir taktik planından çok uzak bir görüntü sergiliyor. Bu beni kaygılandırmıştı. ‘Umarım,’ dedim, ‘sahaya bu kadar hazır olduğunu iddia ettiğine göre, Shakhtar maçında bu şekilde çıkmaz,’ demiştim. Gören o ki, gerek kondisyon eksiklikleri, gerek oyun planı, gerekse hazırlık açısından ciddi bir zafiyet içinde olduğunu düşünüyorum.’’ duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..