• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Suçlu hoca mı?

Aaryan

Forum Üyesii
Duhuliye.com yazarı Berna Özsoy, köşe yazısında Shakhtar Donetsk - Beşiktaş maçını kaleme aldı.Berna Özsoy:''Ole hoca ilk golü bulursak iyi olur demişti. İlk golü hemen onlar buldu. Ardından biz uyandık risk alıp uzun oynadık temaslı oynadık ama çok kısa sürdü. Ben not almıştım meğer herkes de paylaşmış. Dakika 32 Abraham topu istedi aldı. Rakiple karşı karşıya birebir kaldı. Sonra durdu etrafına baktı. Kimse gelmedi taca attı. Bak Abraham şuanki Beşiktaş’ta öyle bakıp birini beklemeyeceksin. Kendin mücadele etsen daha çabuk adamı geçebilirdin. Bizde maalesef ruh yardımlaşma yok. Maçtan önce ilk 11’e bakmadım. Bir ara Emirhan atak yaptı öne çıktı. Dedim ki stoper Emirhan bile öne çıktı. Meğer Emirhan sol bek oynuyormuş. Jurasek, önceki maçta 4 golü onun sebebiyle yediğimiz için aldığı tepkiler sonucu mu oynatılmadı? Hoca kendisi beğenmediği için mi oynatmadı bilmiyorum. Ama bizde sol beke Alphonso Davies’i bile getirsen sorun yaşar. Kanatlar savunmaya yardıma gelmiyorlar, ama bekler kanat görevi üstlenip öne çıkıp geri dönemiyorlar suç onlara kalıyor. Jurasek de bunu yaşadı. Masuaku da. Çünkü Beşiktaş’ta kanat yok. O sebeple iyi değil, çok çok iyi bir sol bek almalıydık. Dünyada sol bek bulmak zaten zor. Artı Masuaku’dan iyisini bulamayacağımız için şimdilik ben olsam sol bek alacağıma kanat alırdım. Masuaku iyi bir sol bekti. Süper lig’te bir sezonda 10 asist yapmış başka bek yok. Köşe vuruşları isabetli paslarla geriden oyunu kurması da cabası. Yani elbette tek maçla Jurasek’i eleştirmiyoruz. Sadece Masuaku yükselişe geçmişken, neden ondan iyisini alamıyorsak boşa transfer yaptık diye haliyle kıyaslıyoruz. Gelelim maça da gelemiyoruz ki o kadar dağınıktık ki futbolcular gibi ben de futbolu unuttum. Kartal Kayra’nın frikiği dışında isabetli şutumuz yok. Yediğimiz golleri geçtim. Hadi gol yiyebiliriz tamam, ama hiç atağımızın olmaması sadece Beşiktaş için değil futbol adına da çok ilginç. Aslında ilginç değil Gedson ve Rafa ile geçiş oyunu yapıp gol atardık. Gedson gönderildi. Yüzde 99 atakları Masuaku başlatırdı, Masauaku gönderildi. Yine iyi sonuç. Anlaşılan takıma kanat almama ambargosuna bir yenisi daha eklendi. Takımda tüm öne oynayan ikili mücadeleyle adam eksiltenler gönderilsin denmiş gibiydi. Aslında takım dağınık oynamıyor takımı dağıtmışlar. Mevcut takımın en iyilerinden Gedson ve Masuaku’yu göndermişler. Yerine transfer yetişmemiş en önemli maça. Suçlu hoca mı? Transfer planının düzgün yapılmaması mı? Ben sükseli transfer isteyenlerden değilim. Madem o kadar paralar verilip transfer yapılmış, bari boşa gitmesin. Transferler yanlış bölgeye daha doğrusu yanlış sıralamada yapılmış. O sebeple Shakhtar maçlarında biraz ortada kaldık. Takım uyum sürecinde vs demeyin şuan transfer ve oyuncu göndermede bir plansızlık seziyorum. Uyumu beklemek bile lüks olur. Ya da plansızlıktan ziyade Avrupa ligini bizzat istemedik ki yerine yapılacak transfer bulmadan oyuncu gönderdik. Tabi Beşiktaş’ta yönetimlerin işi de çok zor. Kontratlar sıkıntı. Bana kalırsa Avrupa süper lig’ten önemliydi. Çünkü hakem sıkıntısı yokken Malmö, Lyon, Bilbao galibiyetleri takıma nefes ve moral oluyordu. Sürekli sağ bek aradık. Üç tane alternatif tam gelecekken olmadı. Neden sağ beke takıldık kaldık? Oysa Felix yerine neden birisi düşünülmüyor? Neden 6 numara almıyoruz? Bir de kanat almadan İtalya’dan İmmobile almıştık. İtalya liginden Abraham alarak yine aynı hatayı yapmamak için lütfen kanat alın bari konferans liginde olalım. Son olarak bu hafta Beşiktaş resmi sayfasında siber zorba olma paylaşımı yapıldı. Futbolcular ve ailelerine yapılan hakaret, küfür ve saha içinde ıslıklamaya karşıyız. Düzeyli, dozunda, Beşiktaş yararına çözüm üretmek için her türlü eleştiriye varız. Jurasek’e yapılan yanlışsa Masuaku’ya da yanlıştı. O da çok fazla ıslığa ve hakaret içeren yorumlara maruz kalmıştı. Islıktan sonra yükselişe geçti. Fakat buna rağmen sözleşme yenilenmemesinde hala o ıslıkların etkisi var belki. Mesele Masuaku değil mesele Beşiktaş. Kimse yuhalanmasın. Hele de başarılı oyuncular asla algıya kurban gitmesin. Oyuncu, teknik direktör, başkan yemek gelenek olmasın. Çünkü bu en çok bize zarar veriyor. Bunun en güzel örneği Masuaku’dur. Başarılı bir sezon geçirdiği halde gönderildi. Bakın eksikliğini nasıl da hissediyoruz.''Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Wyatt

Forum Üyesii
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.