• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Türkiye'nin kredi notu artar mı?

TuzLuk

Forum Üyesii
Türkiye'nin kredi notu artar mı?

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çevirdi. Daha önce Fitch Ratings ve SP de bu yönde bir adım atmıştı. Şimdi kuruluşların diğer toplantıları için not artışı beklentisi doğdu.

Türkiye'nin kredi notu görünümü pozitife döndü. Haziran ayında değişen ekonomi politikasının etkileri görülmeye başlandı. Fitch Ratings ve S&P'nin ardından Moody's de Türkiye'nin not görünümünü pozitife çevirdi. Kredi notu ise değişmedi, yatırım yapılabilir seviyenin 6 basamak altında kaldı. Moody's raporunda para politikasındaki değişime dikkat çekildi. Enflasyonun sürdürülebilir seviyeye inme ihtimalinin artığı vurgulandı. Moody's, ekonomi politikalarının yerel seçimler sonrası da sürdürülmesinin önemine değindi. "Makroekonomik dengesizlikler azalırsa ülkenin notu yükseltilebilir." değerlendirmesi yapıldı. "POLİTİKA SÜRDÜRÜLÜRSE BU YIL NOT ARTIŞI GELİR" NTV'ye konuşan TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat, "Bu politikalar sürdükçe, buna benzer raporlar da not artırımları da gelecektir. 2024 içinde bu şekilde yılı devam ettiririz diye düşünüyorum." dedi. NOT KARARLARI NE ZAMAN? Moody's'in bir sonraki değerlendirmesi 19 Temmuz'da yayımlanacak. Not kararlarını bu yıl Fitch Ratings 8 Mart ve 6 Eylül'de, S&P 3 Mayıs ve 1 Kasım'da duyurucak.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.